Ce este rozaceea si cum se trateaza

Pe Medicalia.ro exista tratamente speciale pentru rozacee care sunt foarte eficiente in tratarea acestei probleme. Avand in vedere acest lucru este important de mentionat faptul ca fiecare persoana ar trebui sa stie cu ce se confrunta atunci cand observa pete rosii pe piele, iar acest articol are rolul de a oferi mai multe explicatii. Se folosesc tratamente pentru piele care elimina in timp aceasta problema.

Ce este rozaceea

Rozaceea reprezinta o afectiune foarte des intalnita la populatie si se caracterizeaza in general prin zonele eritemetoase care apar pe fata, impreuna cu alte semne clinice generale care pot include eruptiile papulopustuloase, telangiectaziile si petele. Toate petele rosiatice se elimina perfect cu tratamente pentru piele adecvate. Ele apar in general pe nas, pe obraji si mai putin pe torace, urechi sau scalp. Daca este netratata rozaceea va evolua in timp si se va agrava.

Cautati pe siteul Medicalia in sectiunea tratamente piele, tratamentul adecvat pentru cuperoza.

Aceasta boala are un caracter ciclic si se acutizeaza pentru cateva saptamani dupa care ulterior dispare si simptomele se remit iar procesul se reia. Este estimat faptul ca mai mult de 40 de milioane de persoane sufera de cuperoza in toata lumea. Femeile sunt cele mai afectate comparativ cu barbatii.

Care este cauza aparitiei cuperozei

Dupa ce am lamurit faptul ca aceasta afectiune se trateaza cu tratamente pentru piele este important sa stim si cauza din care apare. Nu a fost stabilita o cauza momentan pentru rozacee. Aceasta afecteaza in mod special populatia caucaziana cu tenul deschis, dar nu numai, pentru ca se pare ca tine de genetica mai mult.

Comparativ cu ceea ce credeau oamenii in trecut, rozaceea nu apare in urma alcoolului desi acesta are tot potentialul sa agraveze simptomele bolii. Rozaceea poate sa se acutizeze si in momente emotionante sau de fiecare data cand apare vasodilatatie la nivelul fetei.

Din fericire specialistii au dezvoltat tratamente pentru piele care pot gestiona foarte bine rozaceea motiv pentru care acum persoanele care au aceasta problema se pot linisti.

Cauze frecvente cuperoza

De cele mai multe ori pacientii care au rozacee acuza faptul ca pielea se inroseste si apar mici pustule pe tegumentele obrajilor, in jurul buzelor sau pe frunte care pot persista cateva zile. Pe tegumente se vad vase de sange subtiri care dau un aspect de panza de paianjen.

Apare usturile sau chiar senzatie de arsuri pe fata, mai ales daca sunt aplicate in zonele respective diverse creme sau lotiuni neadecvate pentru nevoile pielii iar pacientul isi poate simti fata foarte uscata, crapata si extrem de sensibila in momentul palparii.

Ochii uscati, rosii sau iritati sunt un alt simptom generat de cuperoza. Pleoapele pot sa para umglate si vederea se poate incetosa. Daca nu este tratata, rozaceea poate sa determine aparitia mai multor probleme grave cu vederea. In lipsa unui tratament, ea va evolua in formatiuni reliefate numite papule care apar in general pe obraji sau se inmultesc pana cand se modifica aspectul regiunii. In cazuri foarte grave rozaceea evolueaza pana cand ajunge la rinofima dar aceasta stuatie are loc foarte rar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *