Volkswagen a pierdut 55 de miliarde de euro în 8 luni!

În martie 2015, capitalizarea grupului Volkswagen era de peste 110 miliarde euro. Acum este de 45. A pierdut deci un fleac de 55 de miliarde de euro! Asta înseamnă vreo 60% pierderi în 8 luni de la declanșarea scandalului trucării noxelor degajate în funcționare. Pe cele mai multe piețe, vânzările mașinilor Volswagen, firesc, înregistrează un recul evident. Totuși, această tendință nu e general valabilă. Nici românii nu și-au pierdut încrederea în mașinile germane, ba dimpotrivă.
2015-volkswagen-golf-tdi-front-three-quarters

Analiştii unor bănci elveţiene de prestigiu au calculat pagubele iscate de scandal companiei Volkswagen. Ei bine, suma la care au ajuns e aproape neverosimilă: dublul valorii Volkswagen la bursă. Analiştii nu ştiu dacă grupul german va suporta aceste costuri uriașe. Cele mai optimiste calcule ale Credit Suisse arată că producătorul neamț ar urma să plătească vreo 300 de euro pentru fiecare vehicul, iar cele mai pesimiste aproximează 2.000 de euro.

Sigur, toate celelalte companii ale grupului au avut și ele de suferit: Audi AG (valorând la bursă 26 de miliarde de euro) a pierdut mai mult de 25% din iulie 2015 până în prezent, iar Porsche Holding (capitalizare 5,4 miliarde de euro), a pierdut cam 60% din aprilie. Și alţi constructori au pierderi nari ale vânzărilor: Daimler  e în minus cu 28% din martie până acum, BMW minus 30% în același interval, iar Renault minus 30% din luna mai.

Cumpărătorii reacționează emoțional, bineînțeles, dar sunt clienți și clienți. Eu însumi cred în continuare că mașinile germane merită încrederea mea. De fapt, am în vedere raportul calitate și performanțe/ preț. Acest sentiment nu-i legat de faptul că guvernul german a declarat că va ajuta grupul Volkswagen. Totuși, acesta nu va mai fi mândria Germaniei.

Fostul cancelar, Helmut Kohl, i-a primit pe principalii constructori de mașini naționali, care se plângeau că producția de automobile nemțești tot scade din cauza concurenței mașinilor nipone. Kohl n-a fost atât de protector ca actualul cancelar, Angela Merkel. El i-a sfătuit pe constructorii germani să facă mașini mai bune, la un preț mai mic și vor rezolva problema.

Personal nu pot spune că automobilele nipone sunt mai prejos decât cele nemțești, dar fiindcă am avut de ales, am socotit că că un Volkswagen e pe picior de egalitate cu Toyota, să zicem, dar când a fost vorba să cumpăr, am preferat mașina germană, considerând că piesele de schimb sunt mai ușor de procurat din Germania, decât tocmai din Japonia. N-am avut niciun alt criteriu de alegere.

Nu mi-a părut rău niciodată de alegerea făcută. Acum mi-e ușor să achiziționez orice piesă de la orice model Volkswagen, căutând pe internet site-ul stoauto.ro. În cazul în care piesa căutată de mine nu se găsește în oferta acestui magazin online, completez un formular de pe site cu informațiile necesare și se va aduce piesa cât rapid posibil.

Poate că și pentru mașinile nipone există un magazin online cu piese de schimb, dar nu sunt sigur de asta.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *