Un scut împotriva dăunătorilor

Există pe piață o gamă largă de aparate cu ultrasunete împotriva păsărilor (porumbei, ciori, vrăbii, pescăruși etc.), rozătoarelor (șoareci, șobolani), insectelor (muște, țânțari, gândaci, furnici, pureci, căpușe, păianjeni, molii etc.) și animale (câini, pisici, cârtițe, vulpi, iepuri etc.) din casă și grădină. Aceste aparate folosesc o tehnologie avansată, bazată pe emisia intermitentă a ultrasunetelor, reprezentând un scut împotriva dăunătorilor.

Respectând ambientul, poate ține departe de casă gândacii, fără a utiliza substanțe chimice. Practic – ultrasunetele silesc dăunătoarele amintite să migreze în alte zone, cât mai departe de sursa undelor ultrasonice deranjante pentru ele.

Eficiența aparatelor cu ultrasunete se constată din primele zile, urmând ca în două săptămâni să se obțină, de exemplu, dispariția totală a șoarecilor și șobolanilor din raza de acțiune a aparatului. Dar astăzi aș vrea să vă prezint mai ales aparatele anti tantari, care sunt de două tipuri:

– aparate anti țânțari cu ultrasunete (țin departe țânțarii provoacându-le un puternic disconfort la nivelul auzului),

– aparatele anti țânțari cu ultraviolete (așa-zisele distrugătoare de țânțari îi atrag și îi distrug prin deshidratare).

Aparatele anti țânțari cu ultraviolete folosesc lămpi UV special tratate pentru a atrage țânțarii. Ventilatorul atrage micii vampiri în partea de jos a capcanei, apoi țânțarii vor muri foarte curând, din cauza deshidratării.

Lampa UV este fiind non-toxică. În plus, e economică, având un consum redus de energie. Aparatul anti țânțari și anti muște cu lampă UV Insect Trap UV1 e foarte eficient. Dispozitivul atrage insecte zburătoare, precum muște, țânțari, molii etc., cu ajutorul neoanelor ce emit lumină ultravioletă (UV). Neoanele sunt înconjurate de un grilaj metalic aflat sub tensiune, care electrocutează insectele.

Pentru o eficiență maximă, se recomandă ca dispozitivul să fie montat în centrul camerei, suspendat, așa încât radiația lămpilor UV să acopere o suprafață maximă. Alimentarea se face la 220 V. Putem utiliza aparatul pe toată durata anului. Se recomandă să-l instalăm într-un loc ferit de lumină, întrucât eficiența aparatului poate fi afectată.

Dispozitivul e eficient și în interior, și în exterior. Îl putem folosi în grădină, pe balcon etc., oriunde ar fi nevoie de protecție împotriva insectelor și nu se dorește folosirea insecticidelor, care sunt toxice. Poate acoperi până la 80 mp. Tensiunea grătarului din inox e de 500 V/30mA, iar consumul e de 5 W.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *