Sunt vrăjit de lumea subacvatică

Eram copil şi tatăl meu a cumpărat un acvariu care conţinea mulţi peşti multicolori. Ulterior, am aflat că nu aveau o prea mare valoare, dar pe mine nu preţul, ci culorile lor extraordinare mă atrăgeau. Acvariul avea alge, nisip şi un soi de piatră mare, cu multe găuri prin care pătrundeau peştii în voie. Să văd peştii în realitate era ceva cu totul deosebit. Apoi, am auzit de scafandri şi credeam că ştiu ce voi deveni. Sigur, meseria mea n-are legătură cu asta, dar în continuare am rămas vrăjit de lumea subacvatică.

Mai ştiu că am întrebat-o pe profesoara mea de biologie dacă peştii au miros. Ei bine, spre surpriza mea, am aflat că au şi simţul mirosului. Să privesc peştii din acvariu mi se pare a fi foarte relaxant şi acum. Am prieteni care au avut ocazia să meargă în ţări exotice şi să exploreze puţin din lumea subacvatică. Apoi am auzit că asta se poate face şi la noi, nu neapărat la mii de kilometri depărtare.

Şi atunci m-am gândit ce mi-ar trebui ca să văd peştii din mediul lor. În primul rând, să ştiu să înot. Nu-i nicio problemă, ştiu să înot încă de când eram copil. Ar trebui să ajung la locul potrivit şi să am echipamentul necesar pentru scufundări. M-am gândit că n-are rost să investesc foarte mult, din moment ce îl voi folosi rar, numai vara, aşa că voi închiria tot ce am nevoie. Singurul lucru pe care vreau să-l cumpăr este numai un rucsac impermeabil. Acesta poate fi folosit şi cu alte ocazii.

Mi-a fost simplu să caut pe net „rucsac sporturi acvatice”  şi am găsit imediat ceva potrivit. De exemplu, am văzut rucsacul DryCASE impermeabil Masonboro, care mi-a făcut cu ochiul fiindcă are o capacitate mare, 35 de litri spaţiu de depozitare. Gol are 1,36 kg.

Compartimentul principal e impermeabil 100%, are o valvă cu dublu sens la compartimentul central, permiţând umflarea şi dezumflarea, 4 ventuze pentru prindere pe barcă, buzunar exterior cu fermoar rezistent la apă, alt buzunar din plasă elastică pentru sticle, încă unul intern cu fermoar, corzi elastice de strângere şi prindere, pernuţe pentru partea de jos a spatelui, bretele de umăr reglabile, benzi de strângere şi catarame frontale, mâner superior cauciucat  şi benzi laterale de prindere pentru carabine.

Rucascul se poate ataşa datorită ventuzelor sale de placa de surf, de barcă sau de orice alte suprafeţe netede şi plane,  pentru a transporta uscate lucrurile personale, precum prosoapele, loţiunea de plajă, apartura electronică etc. Rucsacul este extrem de util datorita valvei cu sens dublu din partea inferioară a compartimentului central.

Pur şi simplu se răsuceşte partea superioară şi se închide rucsacul, apoi se deschide valva şi se presează rucsacul pentru a elimina aerul. Desigur, se poate păstra aerul în interior, pentru ca rucsacul să plutească. Valva cu dublu sens poate fi folosită şi ca scurgere, atunci când rucsacul e umplut cu gheaţă, pentru a fi folosit ca răcitor pentru alte lichide, sau atunci când vreau să-l folosesc ca duş de camping, la cort.

rucsac-impermeabil

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *