Site suport pentru magazinul tau online

Faci comert online? Inseamna ca esti familiarizat cu concepte precum SEO, SERP, CTR etc. Si stii cu siguranta ca, pe zi ce trece, concurenta creste, si este din ce in ce mai greu sa te clasezi pe primele pozitii in SERP.

Investesti bani din ce in ce mai multi in SEO, ai campanii in Social Media, si ai analizat si oportunitatea folosirii unui influencer. Toate acestea sunt foarte bune, si nu trebuie oprite. Insa iti voi prezenta ceva ce iti va aduce rezultate foarte bune, cu un cost minim.

Probabil ca stii deja importanta scrierii si postarii articolelor pe blog-ul propriu, nu? Te ajuta la SEO, iti aduce mai mult trafic pe site, insa dezavantajul lor major este ca ele nu vand direct. Adica nu poti recomanda un produs vandut de tine si sa fii si 100% credibil. Lumea se asteapta sa iti recomanzi propriile produse, corect?

Asa ca iti voi prezenta o strategie foarte buna, folosita cu un incredibil succes in special de catre cei care vand pe Amazon SUA. Amazon este un marketplace gigant, cu sute de mii de vanzatori si sute de milioane de produse. Iti dai seama care sunt sansele ca produsul tau unic, pe care il vinzi doar tu, sa apara in rezultatele cautarilor pe aceste site-uri? Ca sa spun asa, cred ca ai mai multe sanse de a gasi un ac intr-un car cu fan.

Sau, daca vorbim de cautari pe motoarele de cautare, concurenta nu sta degeaba, degaba ai tu la vanzare sa spunem un portofel foarte ok, probabil mai sunt cateva mii de produse asemanatoare pe piata, cu ele te bati pentru a fi afisat pe prima pagina. Pentru ca ce este pe pagina 2 si dedesubt nu prea conteaza.

Insa ai si o alta varianta de a aduce trafic pe acel produs, folosind un punct intermediar numit site suport. Un magazin online este facut pentru conversii, pentru simplitate in utilizare, asa ca nu il poti optimiza foarte bine si nu te poti bate in clasari cu un site facut pentru continut. Pentru ca, asa cum zice si Google, content is king, si cine gestioneaza bine continutul unui domeniu, gestioneaza clasarile in SERP.

Solutia este sa-ti creezi un site separat, in care sa scrii mult despre acel domeniu de produse, sa faci review-uri amanuntite ale produselor tale, sa faci compartatii, si sa te preocupi sa-l aduci in primele rezultate in SERP la orice cautare din domeniu. Asta inseamna sa controlezi domeniul. Si, evident, site-ul va fi plin cu linkuri catre magazinul tau online, fara ca userul sa sesizeze vreo legatura intre cele doua site-uri.

Vorbim de un site complet diferit, pe un alt domeniu, fara vreo mentiune despre proprietar. Practic e ca un site pentru marketing afiliat, numai ca advertiserul esti tot tu, si faci totul direct, fara comisioane platite platformei de afiliere.

Si atunci te poti concentra pe conversii in magazinul online si pe SEO cu site-ul suport. Si, sigur, poti scala creand mai multe site-uri suport, pentru a acapara o cota si mai mare de piata. Practic, cu cat detii mai multe puncte de atractie din domeniu, cu atat detii o cota parte mai mare din respectivul domeniu.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *