Și zi Gigi, ai fugit gol prin oraș?

O întâmplare foarte comică i s-a întâmplat lui Gigi, un vecin, acum 20 ani. Inițial când mi-a povestit-o, am crezut că e așa, zisă la mișto. Însă peste 2 ani am aflat că-i reală, chiar de la fratele lui. Bine, că s-or fi vorbit ei să meargă pe minciuna cu pricina, o fi una, însă eu zic că-s destul de plauzibilă.

La garsoniera de lângă mine aveam un vecin cu prietena lui. El era mai tânăr decât ea, însă se înțelegeau bine. Omul nu știu ce afaceri învârtea, știu că ea lucra de la 9 la 5 după amiaza, în timp ce el era acasă. Însă aveau bani de restaurante, mă rog, nu mă bag.
Abia apăruseră pe piață ișile de metal pentru apartamente. Și astea aveau și niște încuietori meseriașe. Țin minte că avea o cheie cu dinți pe toate 4 laturile! Ceva de vedeai prin filmele SF când deschizi o ușă de la un OZN blocat în gheața polară de milioane de ani!
Și-ntr-o zi, isese Gigi al nostru să ducă gunoiul. Abia mâncase o lubeniță întreagă și se ducea să arunce cojile, să nu se împută în casă pe căldurile alea.

lockIese omul în papuci și-n chiloți până la ghenă. A zis că-n 20 de secunde nu-l vede nimeni. Însă cineva lăsase ușa de la ghenă deschisă. cum gigi nu avea aer condiționat în casă, avea și el geamul deschis. Așadar, cum a ieșit din casă, ușa pe care el o lăsase întredeschisă… s-a izbit cu putere de toc, închizându-se.
Problema era alta. Că încuietoarea aia nouă și meseriașă avea o siguranță tâmpită. CUM ÎNCHIDEAI UȘA, CUM AIA SE ÎNCUIA…

Așadar iată-l pe Gigi al nostru în papuci și chiloți, prin fața ușii. a sunat la noi, însă ai mei erau la muncă, eu eram la țară, în vacanță, ce era să facă?
Telefon mobil avea, însă era în casă, încuiat. S-a dus la un vecin, un moș care le avea cu descuiatul ușilor. S-a uitat ăla, a frecat încuietoarea, însă degeaba. L-a sunat pe frate-su de la moș, că ăla avea o cheie de rezervă. Însă frate-su nu putea pleca de acasă, nu mai știu de ce. Așadar gigi a trebuit să meargă pe stradă în chiloți bleu și papuci roșii vreo 3 stații de tramvai, până unde stătea frate-su.
– Bine că aveam chiloții ăia bleu, abia făcusem duș înainte să mănânc, că dacă îi aveam pe ăia albi, mai știi ce naibii se întâmpla! Și-am mers și pe stradă, nu pe străduțele din spatele blocurilor, că-i plin de câini ne-a povestit el într-o zi, la un pahar de vorbă.

După aia am aflat că astfel de cazuri au fost destul de multe. Un vecin de la etajul 5 făcuse la fel, însă ăla era îmbrăcat și s-a putut duce pună la bunică-sa îmbrăcat, până să vină ai lui acasă…

Ce bine să fi fost pe vremea aia profesioniști ca cei de la www.deblocari-usi.org. Îl scăpau pe bietul Gigi de mersul umilitor pe stradă, în râsul general.
gigi-chinez

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *