Scurt ghid privind alegerea tricicletei pentru copil

Imediat ce copilul a invatat sa mearga in picioare, parintii pot lua in calcul achizitionarea unei triciclete, menita sa faca deplasarile prin parc sau din fata blocului mai atractive. Astfel, aceasta il va ajuta sa se relaxe intr-o maniera placuta si sa isi dezvolte musculatura.

De regula, tricicleta reprezinta o achizitie utila pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 1 an si 5 ani. Acest vehicul poate deveni jucaria prefera a micutului, incurajand la ascutirea anumitor simturi, precum si la dezvoltarea echilibrului si coordonarea miscarilor.

Piticul va deveni mult mai increzator in fortele proprii si va putea simti gustul independentei si al aventurii. Desigur, micutul va fi insotit in deplasarile cu tricicleta de catre parinti sau bunici, pentru ca acestia sa il poata supraveghea si interveni, la nevoie.

Ghidul de mai jos, realizat punctual in functie de anumite criterii esentiale, te va ajuta sa alegi o tricicleta potrivita pentru micutul tau.

Greutatea si varsta copilului

Indicat este a se tine cont de anumite aspecte esentiale atunci cand se alege tricicleta pentru copil. Aceasta este potrivita pentru cel mic atunci cand corespunde cu varsta, dezvoltarea fizica si greutatea sa.

De exemplu, pentru un copil care nu a implinit 2 ani este de preferat achizitionarea unui model mai mic, usor, simplu de manevrat, prevazut cu un maner de impingere pentru adulti.

In cazul copiilor mai mari, tricicletele de dimensiuni mai mari sunt ideale pentru a-i acomoda pe acestia cu pedalatul, pregatind astfel terenul pentru nivelul urmator – bicicleta.

Marimea si tipul tricicletei

Marimea unei triciclete este un criteriu de baza in alegerea produsului potrivit. Acesta trebuie sa confere confort micutului si senzatia ca se afla in siguranta pe tricicleta. Modelele ajustabile sunt la mare cautare, intrucat pot fi utilizate o perioada mare de timp.

Pentru o mai lunga durata de functionare a tricicletei este indicata alegerea uneia cu roti din cauciuc. Rotile de plastic reprezinta o alegere convenabila numai atunci cand au o banda de cauciuc imprejurul lor.

Modelele acestea se tocesc dupa o perioada mai lunga de timp, iar deplasarile sunt mai sigure.

Greutatea tricicletei

Tricicletele cu o greutate mai redusa se preteaza cu succes in cazul copiilor mai mici, fiind mai usor de manevrat si de transportat.

De la o anumita varsta insa, devine necesara achizitia unui model mai solid si mai rezistent, adaptat greutatii si fortei prichindelului.

Fiabilitatea tricicletei

Copilul se va putea bucura de tricicleta o perioada mai lunga atunci cand achizitia s-a raportat la calitate si rezistenta. De asemenea, vei fi scutit de cheltuieli pentru eventualele reparatii.

Este binestiut faptul ca modelele prevazute cu un cadru metalic sunt mai stabile, ofera un grad mai mare de siguranta si o durabilitate pe masura.

Desigur, se tine cont si de buget la cumpararea unei triciclete pentru copii.

In concluzie, micutii nu trebuie lasati nesupravegheati nicio clipa in timpul deplasarilor cu tricicleta, deoarece exista posibilitatea de a cadea si prin urmare, de a se lovi. Parintii trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare si sa explice pas cu pas copiilor utilizarea unei triciclete si sa ii incurajeze se progreseze.

In ceea ce priveste magazinul de unde se pot achizitiona triciclete fiabile la preturi corecte, recomandarea se indreapta catre dinoboutique.ro.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *