Sanatatea mamei si copilului: 3 momente DELICATE in timpul sarcinii

Dezvoltarea tehnologica face astazi posibil ca supravegherea sarcinii sa fie foarte usoara si la indemana tuturor mamicilor. Fii atenta la toate schimbarile prin care treci fizic si psihic in aceste 9 luni de sarcina, insa cere ajutorul medicului in orice situatie ai intampina, inclusiv modificari ale stilului de viata, de alimentatie si, mai ales, in ceea ce priveste simptomele pe care le resimti.

Daca unele schimbari la nivelul corpului si organismului tau sunt obisnuite, de asteptat si nu genereaza ingrijorari, altele sunt mai putin cunoscute sau intalnite, inducand stari de nesiguranta, mamicilor. De asemenea, vei fi nevoita sa te confrunti si cu cateva decizii care privesc sanatatea si siguranta ta si a copilului atat pe timpul sarcinii, cat si la nastere. Pentru toate acestea, insa, exista medici specialisti carora li te poti adresa si care te pot indruma catre decizia cea mai buna.

Pentru inceput, iata 3 momente delicate pe care nu te-ai fi gandit ca le poti intampina:

  1. Pierderea sau retinerea unei cantitati prea mari de lichid amniotic poate avea efecte asupra sanatatii fatului si a intregii sarcini, deoarece acesta contine proteinele, glucidele, lipidele şi fosfolipidele extrem de importante pentru fat. Poti afla detalii accesand https://www.babystem.ro/sfaturi-gravide/pierderea-lichidului-amniotic-simptome-cauze-si-tratamente, acest lichid fiind esential sa se gaseasca in cantitatea optima. Surplusul de lichid se numeste Polyhydramnio si apare, de obicei, in cazul sarcinilor multiple, diabet sau a anomaliilor congenitale. Oligohydramnios, cantitatea redusa de lichid amniotic, poate interveni in cazul unor disfunctii ale placentei, spre sfarsitul sarcinii sau imediat dupa “ruperea apei”. Pentru verificari si solutii, consulta-ti periodic medicul.
  2. Cu toate ca apar inca de la inceputul sarcinii, contractile Braxton Hicks nu se resimt semnificativ decat in a doua jumatate a perioadei. In timp ce avansezi in cele 38 de saptamani, acestea se intensifica in densitate, insa multe femei nu ajung sa le simta deloc. Daca, totusi, incepi sa ai aceste simptome catre sfarsitul perioadei, este important sa te adresezi imediat medicului tau, care poate stabili cu exactitate forma si tipul de contractii, precum si urmatorii pasi pe care trebuie sa ii faci. Cu toate ca nu sunt la fel de puternice si durereoase precum contractiile de dinaintea nasterii, poti resimti disconfort abdominal temporar in timpul celor Braxton Hicks.
  3. Apropiindu-te de sfarsitul sarcinii, trebuie sa incepi pregatirile pentru nasterea propriu-zisa. In asteptarea marelui eveniment, este esential sa ai in vedere masurile de siguranta pentru tine si bebelusul tau. Intrucat acestea nu privesc doar nasterea ca atare, ci si decizii corecte pe termen lung, informeaza-te si apeleaza la procesul benefic de recoltare a celulelor stem. Afla dinainte de la specialisti, informatiile de baza, intrand pe pagina https://www.babystem.ro/celule-stem, ca sa poti face alegerea corecta pentru sanatatea copilului tau. Recoltarea acestor celule din cordonul ombilical reprezinta un proces simplu, rapid si extrem de eficient in timp.

Alege ce este mai bun pentru sanatatea ta si a bebelusului! Consulta-ti medicul periodic si sfatuiti-va privind marile schimbari si decizii de pe timpul celor 9 luni, astfel incat sa te bucuri de un viitor linistit.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *