Restaurantele de 5 stele, un moft?

FoodPandalogo4Nu stiu cate persoane mai sunt ca mine, adica sa considere restaurantele de lux un moft inutil.
De exemplu, am fost o saptamana la mare. Am stat la hotel de 4 stele. Nu cred ca am mai stat vreodata la 4 stele. Stiu ca in 2013, in Cipru, am stat la hoteluri de 5 stele. Ma rog, revin la mancare.
Micul dejun era sub forma de bufet suedez, sau cum ii place romanului sa-l numeasca, “all you can eat“. Apoi, in fiecare zi cate 100 lei pentru pranz si cina. Nu e nevoie sa spun ca ne-au ajuns banii pentru mancare. Desi mancarea a fost scumpa. Adica, la acelasi pret ca si la Bucuresti.
Iar mie personal, mi se par scumpe restaurantele. Nu-i chiar ok ca la “impinge tava” sa dai 15 lei pe o friptura de porc. Ma, daca era muschiulet, mai zic. Dar nu la cotlet de porc sa ceri cat costa un kilogram de carne macra la supermarket/ piata/ macelarie.
Am zis “impinge tava“, deoarece la hotel Orfeu, unde am mancat, cina si pranzul au mers pe principiul asta. La hotel Comandor insa, aveai meniul la masa, venea un chelner si-ti lua comanda, totul foarte ordonat si frumos. Insa, aveai de asteptat. La Orfeu, aveai de ales dintre cateva feluri de mancare, deja calde, numai bune de mancat.
Mi-au placut ambele restaurante, ba chiar si la noi, la amiral, la micul dejun.

Atat doar, ca mi se par preturile mari. La restaurant, la supermarketuri. Mamaia e o statiune scumpa.
Ma intreb, daca ar fi preturile la jumatate, la unele restaurante, poate le vor merge mult mai bine afacerile. Asta deoarece la preturile mici (acceptabile), ar veni mult mai multi clienti. Si daca esti deja restaurant de 3 sau 4 stele si vii cu preturi mici, vei avea zilnic 500-600 de clienti.
Ma intreb cum ar fi sa ai un local bun, dar cu preturi mici, in apropiere de niste cladiri de birouri. Dupa cum se stie, peste 3/4 din cei ce lucreaza la multinationale isi cumpara zilnic pranzul de la pizzeriile, fast-foodurile, shaormeriile si restaurantele din zona. De aceea îmi plac mie cei de la FoodPanda:

1) Vor fi intotdeauna la indemană, oriunde te-ai afla.
2) Voi gasi întotdeauna cel putin un fel de mancare pe placul meu, indiferent de ora!
3) Pentru ca… Panda! cui nu-i place un panda? Nu serios!

foodpanda

Daca toate restaurantele mi-ar urma sfatul, atunci peste 3/4 dintre cetaateni si-ar lua cel putin de 3 ori pe saptamana mesele la restaurant. Daca dai 15 lei pe o masa, ai fi fraier ca a doua zi sa te apuci sa-ti gatesti acasa?

De ce credeti ca la Parlament iei pranzul cu 15 lei?!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *