Parenting: 3 activitati EFICIENTE pentru dezvoltarea motorie a prichindelului

Pentru ca micutul tau sa creasca armonios, din punct de vedere fizic, este esential ca acesta sa isi dezvolte si capacitatile motorii. Sunt foarte multe cazuri in care copiii nu au inca deprinderile specifice pentru varsta lor, insa exista anumite activitati care pot favoriza progresul calitatilor motrice ale acestora. Daca aceasta este si situatia prichindelului tau, citeste acest articol pentru a afla cum il poti impulsiona pe cel mic sa isi dezvolte aceste abilitati.

Iata 3 activitati EFICIENTE in dezvoltarea motorie a unui copil:

1.Joaca

Numerosi specialisti in ortopedie au demonstrat, prin intermediul unor studii observationale, faptul ca jocurile au o importanta majora in dezvoltarea abilitatilor motorii ale copiilor. Drept urmare, ar trebui sa il incurajezi pe prichindel sa desfasoare mai des astfel de activitati si, totodata, sa alegi jocurile potrivite pentru el, care pot avea, intr-adevar, efecte pozitive in acest sens. Mai precis, poti accesa site-ul https://www.babyneeds.ro/jucarii-cu-telecomanda/ si sa ii achizitionezi celui mic o masina cu telecomanda. Aceste jucarii au un rol important in stimularea abilitatilor de coordonare si ii ajuta pe cei mici sa deprinda aptitudini de indemanare. In consecinta, daca iti doresti ca juniorul tau sa isi dezvolte capacitatile motrice, nu ezita sa apelezi la acest gen de activitate.

2.Miscarea
Bineinteles, miscarea de orice tip are si ea un aport major in dezvoltarea motorie a unui copil. De la mersul pe jos, pana la rostogoliri si sarituri, toate aceste activitati il pot ajuta pe micutul tau sa deprinda capacitati motrice esentiale. Drept urmare, asigura-te ca prichindelul tau face miscare chiar si atunci cand se afla in casa. Totusi, pentru a te asigura ca aceste activitati au efectele dorite, incearca sa ii oferi celui mic o podea comoda, care sa ii ofere posibilitatea sa paseasca si sa se miste corect, dar care sa nu ii afecteze in niciun fel coloana. In acest sens, la Valprestparchet gasesti un pachet complet de parchete, dar si de servicii pentru amenajarea corecta a pardoselii. Cu siguranta, daca vei avea in vedere acest aspect, copilul tau va putea sa se miste cu usurinta si, implicit, sa isi dezvolte din ce in ce mai mult capacitatile motorii.

3.Studierea unui instrument muzical
Psihologii au demonstrat, in repetate randuri, ca muzica are o influenta pozitiva asupra dezvoltarii cognitive a copiilor. Insa, avand in vedere ca abilitatile motorii se refera si la capacitatea juniorului de a se aseza si ridica, de a-si coordona miscarile si de a-si folosi in mod corespunzator toti muschii, aceasta activitate poate avea efecte pozitive si poate stimula si progresul motric. Printre instrumentele muzicale care influenteaza in mod direct dezvoltarea motorie a celor mici se regasesc pianul si tobele. Asadar, daca iti doresti sa il ajuti pe micut din acest punct de vedere, incurajeaza-l sa studieze unul dintre aceste doua instrumente.

In concluzie, joaca, miscarea de orice tip si studierea unui instrument muzical reprezinta trei dintre cele mai eficiente activitati care pot stimula dezvoltarea motorie a prichindeilor.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *