Padmé Amidala

padmePadmé Naberrie de Naboo (cunoscută public după numele ei regal, Padmé Amidala, de asemenea cunoscută ca Alteţa sa Regală, Regina Amidala de Naboo, din 33 ÎBY până în 25 ÎBY, şi ca Excelenţa Sa, Senatoarea Padmé Amidala de Naboo, din 25 ÎBY până la moartea acesteia) a fost fiica cea mică a lui Ruwee şi Jobal Thule Naberrie şi sora Solei Naberrie. Mai târziu în viaţă, Amidala a devenit soţia secretă a cavalerului Jedi Anakin Skywalker şi mama lui Luke Skywalker şi Leia Organa Solo, două din cele mai importante personaje din istoria galactică. A fost de asemenea bunica lui Jaina, Jacen şi Anakin Solo ca şi a lui Ben Skywalker. Această legătură o face şi străbunica Allanei Solo, fiica lui Jacen Solo, şi un ascendent al lui Nat, Kol şi Cade Skywalker.

Amidala a fost aleasă democratic ca regină în Naboo înainte de a reprezenta sectorul Chommell ca un senator în Senatul Galactic. Ca regină de Naboo, Amidala a luptat cu curaj pentru a-şi elibera poporul în timpul invaziei Federaţiei de Comerţ în 32 ÎBY, devenind astfel una din cele mai importante figuri politice din galaxie. În 22 ÎBY, ca urmare a Actului de Creaţie Militar, Anakin Skywalker a fost desemnat să o apere, iar după Bătălia de pe Geonosis, cei doi s-au căsătorit în secret pe Naboo după ce s-au îndrăgostit.

Senatoarea Amidala a participat în multe evenimente ale Războiului Clonelor, atât politice cât şi militare, inclusiv în timpul sarcinii. Aproape de sfârşitul războiului, a început să se îndoiască de motivele Republicii Galactice. În 19 ÎBY, şocată de dizolvarea Republicii şi crearea Imperiului Galactic, a semnat Delegaţia celor 200 împreună cu Bail Organa, Mon Mothma şi alţi senatori.

După ce Anakin a ucis o mulţime de Jedi, inclusiv copii, Obi-Wan Kenobi a venit să-i spună lui Padmé despre transformarea lui în lordul Sith Darth Vader. Ea a refuzat să îl creadă şi a venit pe Mustafar să-şi găsească soţul, neştiind însă că Obi-Wan se ascunsese la bordul navei ei pentru a-şi confrunta fostul ucenic. Când Kenobi s-a arătat, noul lord Sith a presupus că ea îl trădase şi a sufocat-o folosind partea întunecată, ea pierzându-şi astfel cunoştinţa.

După ce Kenobi l-a înfrânt pe Vader, a dus-o pe Amidala la o instalaţie medicală pe Polis Massa, unde a născut gemeni: un băiat, Luke, şi o fată, Leia, ea alegând numele pentru amândoi.

Din nefericire, căderea soţului ei în partea întunecată a determinat-o să-şi piardă voinţa de a mai trăi, care, cuplată cu oboseala fizică determinată de naşterea copiilor, a rezultat în decesul ei. Înainte de a muri, prin ultimele sale cuvinte către Kenobi şi-a exprimat credinţa că încă mai exista bine în Anakin. După moartea ei, a fost îngropată în Theed ca un erou al poporului ei.

În timpul vieţii ele relativ scurte, a jucat un rol vital în politica şi evenimentele din jurul Războiului Clonelor. Amidala şi alţi senatori au fost responsabili pentru fondarea Rebeliunii împotriva Imperiului. Într-un final, copiii lui Padmé vor juca un rol major în fragmentarea Imperiului şi izbăvirea lui Anakin.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *