Optimizarea Riftului

De obicei, când un jucător se gândeşte cam cât de bine îi va rula un joc pe calculatorul personal, se uită la tehnologia prezentă în el. De fapt, felul în care rulează un joc reprezintă o colaborare strânsă între artişti şi ingineri, cu scopul de a găsi modalităţi pentru a implementa arta în joc într-un mod eficient. În ceea ce priveşte actualizarea adusă Riftului Invocatorului, inginerii noştri, după o muncă asiduă, au oferit artiştilor uneltele şi informaţiile de care aveau nevoie pentru a creea un peisaj care să gâdile ochiul, dar care să şi ruleze bine.
Pentru a-şi atinge scopul de a creşte fidelitatea vizuală, menţinând în acelaşi timp viteza de rulare la nivelul la care era înainte de actualizarea RI, echipa artistică a avut nevoie de un set minim de procedee super-optimizate, care să le permită să creeze o hartă desenată manual. În esenţă, acest lucru înseamnă că echipa de ingineri a trebuit să construiască un generator de imagini ultra performant, nou, de la zero.
În sens larg, generatorul de imagini se ocupă cu plasarea geometriei jocului pe ecran, iar noul generator făcut pentru RI simplifică procesul în moduri care duc la o creştere a vitezei de rulare, în special pentru plăcile video mai vechi. În plus, ne permite să ajustăm şi mai fin detaliile legate de modul în care plăcile video generează mediul din joc, iar reglaje fine = viteză = performanţă. Şi nu în ultimul rând, acest nou generator de imagini ne oferă un nivel mai mare de control asupra formatelor texturilor de pe hartă, permiţându-ne să reducem cantitatea de memorie video folosită.
image

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *