nVidia GTX 760 Palit – monstrul!

Am manie cu plăcile video. O manie greu de egalat, poate decât de cuțite și arme. Plăcile video mi-au plăcut dintotdeauna, de pe vremea când am devenit mândrul posesor al unei plăci video Mach32, care e funcțională și acum. Mi-au dat lacrimile citind istoria plăcilor ATI…
Însă revin la Palit 760 GTX. De firma Palit, spre rușinea mea, nu știu mare lucru. Am înțeles că-s din Germania și au “prostul” obicei de-a scoate plăci video de calitate. Însă cam atât. Din ce-am citit pe nVidia, cică-s chinezi, iar în America au rebrănduit firma sub numele PNY.
Multă lume zice că-s cele mai bune plăci video, peste Gigabyte (foarte bune pe parte de ventilație) și peste EVGA (care e-n top la capitolul performanță).

Modelul pe care-l am eu nu-i chiar atât de cunoscut, cel mai folosit fiind modelul JetStream, cu 2 ventilatoare. A mea are doar unul micuț, iar totul este închis cu o carcasă mare de plastic, neagră. Nu știu câte heapipe-uri are și dacă-s de aluminiu sau cupru. În Call of Duty – Modern Warfare mi-a prins 82 de grade Celsius, după 5 ore de joc, pe high resolution. Merge și pe Ultra, mai sacadat, deoarece procesorul mi-e un “bătrân” i3-2120.
760

După ceva căutări am văzut că-n overclocking, modelul JetStream ajunge și la 90 de grade, fără probleme. Nu voi încerca să-i fac OC la placa video, consider că-mi este de ajuns (chiar prea mult poate) pentru ce fac eu cu ea (video + gaming).

Spuneam că-mi luasem un Gigabyte GTX 660 de la magazin, dând pe ea o căruță de bani. Am avut noroc cu cele 30 de zile de returnare a produsului fără să-mi pună întrebări de ce. Așa că, după ce-am schimbat câteva plăci video, aveam bani să-mi iau alta nouă. Și-am găsit-o la băieți mult mai ieftină, adică am scos-o la 600 lei (din 700 cât cerea omul pe ea), cu tot cu garanție. Merge brici.
Acum pot juca acum liniștit orice joc cu detalii la maxim. În sfârșit rulez League of Legends pe ultra. Am observat că tot la 60 FPS rămâne, dar prind chiar 150-200 fps pe ultra cu monitor de 19 inci.

Partea ciudată este că acum, cu toate că pot juca orice joc complex, mi-am făcut un obicei de-a juca jocuri cu masini online. Asta după ce, vreo 5 ani din viață mi i-a mâncat idioțenia de Bitefight (joc în care am băgat până acum vreo 3000 de euro). Pe poze, da. Mai mare prostia. Însă asta e, m-a captat.

Acum m-au captata joculețele astea cu mașini. Mai arunc un ochi și pe cele arcade, însă race e pentru mine.
xjocuri

Voi cu ce jocuri vă ocupați timpul? Sigur aveți unul preferat!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *