Nu încerca să rezolvi probleme la care nu te pricepi!

În apropierea sărbătorilor de iarnă, am avut un necaz cu instalația electrică a locuinței mele. Cred că cel mai bun lucru e să nu mă amestec decât în problemele la care am cunoștințele necesare. De obicei, chem un specialist. De cele mai multe ori, problemele se rezolvă, iar dacă nu trebuie să cheltuiesc foarte mulți bani, toată lumea va fi mulțumită: eu, fiindcă s-a remediat defecțiunea și că am găsit un specialist pe care îl voi mai căuta și altă dată, cel din urmă, pentru că și-a câștigat un client fidel. De asta îți spun, nu încerca să rezolvi probleme care îți depășesc competența!

Altfel, de multe ori, vei ajunge să încerci să repari un lucru care nici nu era stricat. Ghici ce se va întâmpla cu acel lucru! Uite, ca un făcut, exact cu două zile înainte de Crăciun, s-a stricat lumina în bucătăria mea. Îți dai seama ce nebunie s-a iscat! Bucatele așteptau să fie făcute: salata de boeuf, sarmalele, cărnăciorii, friptura, toate trebuiau să fie lăsate deoparte, fiindcă se întunecase.

M-am gândit o clipă că pot trage un cablu cu un bec în bucătărie și voi avea lumină de la priză, măcar până după Crăciun. Dar mi-am dat seama că asta nu-i o soluție, așa că, deși era seară, am sunat un electrician autorizat care să se ocupe de problemă. Desigur, omul era ocupat, dar a fost de acord să repare defecțiunea a doua zi, în Ajun.

Într-adevăr, a doua zi, pe la prânz, a venit specialistul și, în vreo două ore, a reparat instalația electrică. În timp ce lucra, l-am întrebat de unde a făcut rost atât de repede de materialele de care avea nevoie. A răspuns imediat că Divers Market este magazinul online de materiale electrice și corpuri de iluminat la care apelează întotdeauna și e servit cu promptitudine. E de ajuns să caute contact divers market și are certitudinea că va găsi tot ce are nevoie în acest domeniu.

Acolo se comercializează siguranțe (întrerupătoare) automate, prize și întrerupătoare, corpuri de iluminat, surse de iluminat, cabluri, conductori, iluminat led, cofrete – tablouri electrice, doze, automatizări industriale, canal cablu, copex și tub PVC, materiale electrice diverse, scule și instrumente, stâlpi iluminat stradal, ventilatoare, paratrăsnet – împământare, baterii și acumulatori, iluminat festiv, decorațiuni tapete autocolante, decorațiuni camera copiilor: tapete și puzzle-uri magnetice. Electricianul mi-a spus că ar fi bine să-mi notez adresa de mail a magazinului, ceea ce am și făcut.

Cert e faptul că toate informațiile le-am primit de la electrician, în timp ce acesta lucra. N-a durat mult și aveam din nou lumină în bucătărie, iar gospodina casei a răsuflat ușurată: se putea apuca liniștită de mâncare, fiindcă se putea descurca și când afară se va întuneca. E drept, prețul cerut de electrician a fost cam piperat, dar trebuia să țin cont de faptul că a fost foarte prompt și serios și mi-a rezolvat problema, deși avea și el, ca tot omul, urgențele lui legate de sărbători.
electric-spark-alexturton

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *