Am mania ceasurilor!

De când mă știu, m-au fascinat ceasurile. Taică-meu susține că de la el mi se trage. Deși eu aș crede că lui i se trage de la mine. Încă mai discutăm pe tema asta.

Primul meu ceas era unul rusesc, mecanic, cu ecran albastru. Superb ceas! M-a ținut vreo 2 ani. Până i-au sărit limbile. Doar eram copil, băteam mingea în curtea școlii, pe câmp, alergam, mă ățăram în pomi… cât era să reziste bietul ceas?
Îmi povestea taică-meu că el fiind prin clasa a cincea, primise cadou de la ai lui, bunicii mei, un ceas frumos. Antoșoc, antiacvatic, minune a ingineriei sovietice!
Și de fiecare dată când îl vedea cu ceasul la mână, colegul de bancă îi lovea ușor ecranul cu guma de la creion, zicând:
– Poc, poc, anișoc!

Asta până într-o zi, prin clasa a șasea, când bietul cea, sătul de atâta tratament repetat, a făcut ceva foarte nelalocul lui.
Exact când colegul îl lovea cântându-i “Poc, poc, antișoc“-ul obișnuit, ceasului i-au sărit cele 3 limbi de pe axul central. Vă dați seama atunci haz de necaz. Din poc poc antișoc i s-a stricat bunătate de ceas.

poÎntr-o zi mi s-a tricat mie ceasul albastru. După vreo 3 ani cât l-am hărtăpănit la joacă, a murit și el. Am primit alt ceas, însă nu mi-a plăcut așa mult. Știam că are taică-meu un ceas Pobeda pe care nu-l mai purtase demult. Cu ecranul sidefiu, mare, auriu, cu brățară elastico. O bijuterie, nu altceva. așa că i l-am luat într-o zi, să mă mândresc în fața colegilor, dar mai ales, în fața colegelor. Cât l-au lăudat… În ziua aia eram vedeta clasei. După amiază, când am ajuns acasă, taică-meu m-a luat direct la trei păzește. Că de ce-am atins lucrul lui fără să-i cer voie. Din toate zilele posibile, tocmai atunci îl apucase dorul de ceasul ăla!
Până la urmă i-a trecut supărarea pe mine. Peste 2 luni, când a fost ziua mea, mi-a făcut cadou un ceas Q&Q cu baterie. De nu mai trebuia să-l întorc eu zilnic. Adică în fiecare seară. De atunci, până acum vreo 3 ani, numai cu ceasuri cu baterie am mers. Acum am deja o întreagă colecție de ceasuri. Însă, nu port decât unul, pe care-l am de două luni. Mare, roșu, mai frumos ca mine!
qq

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *