Mâncarea pentru câini și pisici e esențială pentru dezvoltarea lor!

Eram în locuința unui prieten care îmi povestea despre animalele lui de casă. El avea un câine, o pisică, un rozător, un canar și un acvariu cu pești. În glumă, mi-am întrebat amicul dacă nu cumva el și nevastă-sa le stânjenește pe animale cu prezența lor. Dar, dacă unul din ei n-ar fi acasă, îmi închipui că le-ar lipsi tare mult. Mâncarea pentru câini și pisici e esențială pentru dezvoltarea lor. Atunci am aflat că la buddies.ro există cea mai bună hrană pentru animale de casă.

Credeam că pisica și câinele mănâncă resturile de la masa stăpânilor. Uneori, așa și e. Dar… Dacă o mai scoți la capăt cu câinii, care sunt mult mai atașați de stăpân și mai docili, pisicile, de obicei, sunt greu de mulțumit. Mă gândeam că le-aș da ambelor animale mâncare pentru pisici, de exemplu. Prietenul meu a replicat că aceasta, chiar dacă-i place câinelui, e prea sărată pentru el și are proteine în exces. Ar avea mâncărimi îngrozitoare și i-ar cădea părul.

Chiar dacă mirosul și textura ar putea fi similare, mâncarea pentru pisici nu îndeplinește aceleași nevoi nutriționale. Sigur, și câinele, și pisica sunt considerate carnivore, însă numai cea din urmă e 100% carnivoră.  Pisicile supraviețuiesc mai bine printr-o dietă majoritară în proteine din carne, iar câinii trăiesc mai bine având o dietă echilibrată de proteine, cereale și legume.

Câinii adulți au nevoie de cel puțin 18% proteine pentru o menținere minimă, iar pisicile au nevoie de 26% pentru a rămâne sănătoase. Majoritatea hrănii uscate pentru pisici din comerț conține 30-35% proteine, iar în cazul în care câinele ar mânca din ea, ar putea să consume aproape dublu din necesarul său de proteine. Conservele de hrană pentru pisici conțin între 40 și 50% proteine.

Vitamina A, taurina și acidul arahidonic (un acid omega-6) se găsesc în mâncarea pentru pisici, fiind vitale pentru sănătatea acestora. Câinii produc natural aceste ingrediente. O supradoză va avea ca efect, în timp, obezitatea.

Mi-am întrebat prietenul cam cât îl costă mâncarea pentru animale. El mi-a răspuns că nu-i contabil și că n-aș sărăci dacă m-aș hotărî să îngrijesc unul sau chiar mai multe animale de casă. Și câinele, și pisica sunt companioni buni pentru noi. 60% dintre oameni preferă câinii, și doar 35% pisici. Ceilalți cresc pești, păsări, broaște țestoase și rozătoare. Creșterea oricărui animal de casă e binefăcătoare pentru organismul uman.

Amicul meu mi-a spus că buddies.ro e singurul furnizor pentru animalele sale de casă. Așa i se pare mai comod și mai ieftin. Pentru câini și pisici, aici există hrană umedă și uscată, recompense și suplimente nutritive de cea mai bună calitate. În afara hranei, tot aici există și produse pentru igiena și sănătatea animalelor, ca și accesorii pentru ele.

El îi cumpără lui Dingo, de obicei, o pungă de Belcando Adult Dinner 5 Kg. https://www.buddies.ro/belcando-adult-dinner-1-kg-21010000010.html  Carnea de pasăre, cartofii şi făina din seminţe de struguri presate la rece, reprezintă combinaţia ideală de nutrienţi pentru câinii adulţi. Conţinutul de proteine şi grăsimi e perfect adaptat cerinţelor nutriţionale ale câinilor. Nu conține grâu și alte cereale care au gluten, soia și produse din lapte. Are carne proaspătă de pasăre, porumb, proteină de pasăre cu nivel scăzut de cenuşă, orez, amidon din cartofi, făină de pește oceanic, pulpă de sfeclă dezaharisită, păstăi de roșcovă ș.a.

Desigur, Dingo e răsfațat cu Belcando Conserva Somon Amarant/ Dovlecei 800 g, care conține 63% somon, supă de somon (28,5 %), dovlecei, amarant, seminţe hia,  minerale, ulei de somon.

Pisica, Kitty, în schimb, primește mâncare umedă, dar și uscată. Brit Premium Cat Indoor 1.5 kg este o hrană premium uscată pentru pisici de interior. Formula delicată cu pui și cu ficat de pui, precum și echilibrul dintre fibrele solubile și insolubile permite eliminarea cu usurință a ghemelor de păr. Mâncarea susține sănătatea tractului urinar prin conținutul echilibrat de minerale, împiedicând formarea calculilor renali. Conține pui deshidratat 38%, orez, grăsime de pui, porumb, pulpă de sfeclă deshidratată, mere deshidratate, drojdie, sos de ficat de pui, ulei de somon, păpădie uscată, prebiotice, extract de yucca schidigera, extracte de fructe și plante (rozmarin, cuișoare, lămâie, curcumin).

La încheierea vizitei mele, mi-am notat datele de contact ale buddies.ro. Nu se știe când mă îndrăgostesc de un animal de casă.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *