Lumânările de nuntă sunt simbolul uniunii

Lumanare-cilindru-alb-12-cm-cu-anemoneSe apropie sezonul nunților. Multe perechi își planifică nunta toamna. Nașul de cununie și viitoarea mireasă intră în febra planificării nunții și acumpărăturilor și se interesează de niște lumânări deosebite, fiindcă acestea sunt simbolul uniunii mirilor. Deși fiecare nuntă în parte poartă pecetea personalității mirilor și e unică, irepetabilă, unele tradiții trebuie respectate.

Conform tradiției, nașii sunt cei care cumpără voalul miresei și lumânările de cununie. Mirele va cumpăra buchetele pentru mireasă și pentru nașă. După nuntă, mirii vizitează nașii de cununie, aducându-le un cadou, acesta fiind ploconul.

Lumânările de cununie sunt aduse de nași, ca un simbol al luminii cu care le vor arăta drumul viitorilor soți. După cununie, lumânările sunt duse de miri spre ieșirea din biserică. Lumina au semnificația purității sufletului, bucuria și înțelepciunea.

Cele mai multe lumânări nuntă sunt lungi și albe sau galbene. Ele sunt simbolul unirii celor doi miri. Nunta se planifică pe anumite tematici și culori care ar trebui păstrate atât la cununia religioasă, cât și la petrecerea care urmează.

Buchetul miresei, decorațiunile pentru lumânări de nuntă, buchetele domnișoarelor de onoare și culorile rochiilor ar trebui asortate.

Cununia religioasă e cel mai solemn și mai așteptat moment al nunții. Cu prilejul cununiei religioase se spun jurămintele, se unesc cu adevărat destinele în prezența preotului, a nașilor și a luminii oferite de lumânările de nuntă.

Nașul ce cununie al unui prieten comun m-a rugat să-l ajut în căutare lumânărilor de cununie. Desigur, am căutat pe internet și am găsit foarte multe oferte de lumanari pentru nunta. Am constatat că lumânările de la magazinul online lumanaresele.ro nu mai trebuie împodobite cu flori naturale sau cu alte accesorii, iar modelele oferite sunt numeroase și variate. L-am sfătuit pe naș să comande de aici, bineînțeles, cu acordul miresei.

Lumânarea poate fi inscripționată cu numele sau cu inițialele mirilor și/sau cu data nunții. Dacă se optează pentru personalizare, trebuie să fie completate detaliile în rubrica “Adauga comentarii”, înainte de finalizarea comenzii.

Diametrul lumânărilor pentru nuntă de la Lumanaresele.ro poate fi între 3,5 și 7,5 cm, iar lungimea lor este de 60 cm. Lumânările pentru nuntă de la acest magazin online sunt grupate în trei: Colecția lux, Modele standard și Nunta de argint & aur.

Lumânările pentru nuntă din Colecția lux sunt foarte solicitate și vă voi prezenta câteva modele deosebite.

Lumânarea de nuntă “Purple Flower” este realizată manual. Pentru miresele mai cutezătoare magazinul propune un model viu colorat în contrast cu rochia de mireasă, care e deschisă la culoare. Florile mov au o eleganță aparte și sunt modelate cu măiestrie și frumos pictate. Ei bine florile de ceară nu se ofilesc și vor păstra peste ani amintirea nealterată. Florile sunt dispuse pe o spirală din ceară aurie presărată cu perluțe sidefate.

În această colecție mai intră lumânările de cununie cu flori de câmp, cu maci în relief, cu orhidee regală, rose, peach roses, cu flori de vară, pink roses, purple flower, ivory roses & pearls, lavandă perlată și peach roses & pearls.

Lumânările pentru nuntă Modele standard au mai multe modele și azi vă prezint una singură:

Lumânarea de cununie “Liană” e făcută manual. Trandafirii crem în relief, realizați cu atenție și gingășie de către artistele magazinului, sunt dispuși de-a lungul unor nervuri din ceară tasată aurie. Șirul șerpuitor al trandafirilor începe cu un boboc și se încheie cu trei trandafiri complet deschiși. Ei întruchipează ascensiunea iubirii între două suflete pereche. Spicele de grâu, conform tradiției, aduc belșug și bogăție.

Pentru nunțile de argint sau de aur, lumanaresele.ro oferă cinci modele dintre care e greu să faci alegerea, toate fiind superbe.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *