Libertate!

De vreo câteva zile se vorbește numai despre libertate. Am avut libertate după 89 însă n-a fost bine. Ce să-i faci, am înțeles prost democrația. În plus ne-am lăsat pe tânjeală. Și așa am putut fi ușor de manipulat. Însă vina e în proporție de 90% a noastră, a poporului. Sau, mai bine zis, a norodului.

Acum, vrem iar libertate. Vrem acel paradis promis în 1990. să vedem dacă-l vom alege. Rămâne de văzut. eu consider că da. am văzut șefi apărând cu subaltenii la miting, ca egali. am văzut oameni care munceau, șomeri, bătrâni, copii, de toate. Toți vor același lucru: libertate față de clasa politică. Înlăturarea acestei clase politice corupte care ne-a condus timp de peste 25 de ani. Căci, din 1945 noi tot cu șpaga am dus-o înainte. Ce să-i faci, comuniștii au făcut ca șpaga să meargă bine. Una dintre puținele lor reuțite a fost asta. Măcar de era ceva folositor…

Și revin la libertate. Vreau să vorbesc nițel de-o altfel de libertate, nu de aia fizică, deoarece până acum n-am avut lanțuri de glenză, ci lanțuri mentale, pe care, în mare parte, ni le-am încătușat singuri. Vreau să vorbesc despre libertatea financiară.

Evident, toți vrem să avem BANI. Până la urmă, la asta se reduce totul, la bani. Ei bine, consider că treaba are și o altă față. O față pe care noi n-am văzut-o până acum. Partea în care lumea are de toate, fără a depinde prea mult de bani. Din păcate o dau în comunism utopic “fiecare după cerințe, fiecare după necesități”, însă altfel nu am cum.
Aici depinde ce înțelege fiecare în “după necesități”. Mă uit la majoritatea indienilor. sunt săraci. Săraci, dar fericiți. ei sunt mulțumit cu ceea ce au. a, dacă ar da nu știu ce zeu să aibă mai mult? Ar fi excelent, însă dacă n-au nu-i problemă.

Nu consider că situația economică a Indiei este model de urmat, Doamne ferește. Îmi place doar această fericire a lor. Mulțumire.
Mulțumire pe care o avem și noi. Însă noi avem altă mentalitate. Vrem să fim reficiți, însă fericirea nu înseamnă doar un bol de orez și minunile zeului ra, Odin, sau Bali, la ce se închină ei.
La noi fericirea înseamnă fericirea financiară. Să avem bani pentru de toate. Piscină, jacuzzi, ditamai TV-ul, peste 300 de canale, un super computer, o mașină de teren, una sport și-o nevastă slabă cu sânii mari. Blondă sau roșcată, de preferat.

Iar toate astea, de preferat, să le avem fără ca măcar să kișcăm un deget. Pentru noi nu poate fi chiar așa de ușor, însă pentru fetele deștepte da. Dacă se angajează unde trebuie. De exemplu, se uită aici pe pagina de contact, de la un super studio și dau un mail. De acolo treaba e simplă, așteaptă răspuns, apoi angajare la norme europene. Și cu 2-4 ore pe zi, fetele fac niște bani babani. Și de ce am zis că fetele “deștepte“? Păi dacă păstrează banii pe care-i fac lunar (păstrează o parte doar) iar restul pun la bancă, în maxim 2 ani vor avea bani să-și cumpere vilă cu piscină și mașină de teren. Și uite așa, fetele au libertate financiară. TV cu ecran mare? În banii dintr-o zi de muncă și-l pot cumpăra. Super computer? Într-o săptămână îl au acasă, montat și rulând…
vila

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *