Kataklysm

houdePrin 2002, la Iris 25, m-am întâlnit prima dată cu Dorian. Văzându-mă rocker mi-a zis că e musai să iau o casetă cu o trupă anume. Kataklysm.
Mi-am luat a doua zi albumul Sorcery. Am ajuns acasă, l-am introdus în casetofon, l-am dat aproape de maxim și i-am dat play. Mi-au fost de ajuns două minute ca să mă sperii și să-l înjur pe Dorian. Am zis să ascult tot albumul, cine știe, poate apare ceva interesant. Și-a apărut. după două melodii, a început să-mi placă din ce în ce mai mult. Albumul avea câteva melodii, să zic 12-13. Când s-a terminat mi-a părut rău că era prea scurt. A doua zi, în timp ce-l sunam pe Dorian să-l mai întreb de alte albume, am mai dat o raidă pe la magazin. alt album nu am mai găsit, din păcate. Însă casetele mele cu rap erau deja perimate. Kataklysm rula zilnic, spărgând boxele și făcându-le concurență serioasă lui Adrian Copilul minune care urla la etajul 4 și Vali Vijelie care răcnea la etajul 2.
Acum aveam și eu ac de cojocul lor. Acesta era Sylvain Houde, vocalistul de la Kataklysm.

Au trecut anii, trupa scotea albume bune, până prin 2009-2010 când au scos un album nou, nasol rău. Ceva era schimbat. A urmat alt album, altul și tot așa. Însă, brutaliutatea veche era inexistentă. Partea melodică era cât de cât drăguță, însă vocea nu mai era aceeași. Sylvain Houde nu mai era vocalistul trupei, locul fiindu-i luat de Mauritio Iacono.

Trupa mi-a plăcut în continuare, nu așa mult ca-n primele albume, însă a mers. Acum am aflat cauza pentru care Sylvain a plecat. Omul are probleme psihice, suferind de schizofrenie. I-au luat interviu în 2012, cu ocazia a 20 de ani de la înființarea trupei.

Se observă că are unele probleme. Mauritio declara că-i pare rău de Sylvain, deoarece era un cântăreț bun, însă problemele sale de sănătate au dus la părăsirea trupei.


The orb of uncreation – Vocalist Sylvain


Elevate – Vocalist Mauritio

Voi ce părere aveți? când era Kataklysm în culmea gloriei? În primele 3 albume, cu vocalist Sylvain Houde sau următoarele, cu Maurizio Iacono?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *