Jucarii din lemn si copilaria fericita

Cat suntem mici, nu suntem suficient de constienti de ceea ce ni se intampla, in asa fel incat sa fim recunoscatori. Cand crestem, adesea visam cu ochii deschisi la copilarie – perioada in care eram fericiti, fara sa incercam si mai ales, perioada in care nu aveam prea multe griji.

Ulterior, cand avem copiii nostri, transpunem asupra lor toate dorintele noastre neindeplinite si incercam sa le asiguram, toate cele necesare, in asa fel incat sa aiba o copilarie fericita. Aceasta incercare este cat se poate de naturala si poate duce la rezultate cat se poate de benefice pentru copil, care, chiar daca nu constientizeaza, simta ca toata grija ce i se poarta vine dintr-o dragoste care nu are limite.

Camera copilasilor nostri, are intotdeauna un iz copilaresc, ea reprezentand o luma aparte, in care zambetul este la ordinea zilei si in care timpul parca sta in loc. Camera va fi, bineinteles ticsita de jucarii – jucarii din lemn, jucarii din plastic, papusi sau masinute – si va fi cat se poate de colorata.
Copilasul nostru va avea de asemenea la dispozitie toate accesoriile moderne de care are nevoie pentru a se dezvolta corespunzator: camera de filmat in camera, scaun pentru masa, carucior bine pus la punct, masa de infasat si asa mai departe.
train

Vis a vis de toate acestea insa, trebuie sa nu uitam un aspect extrem de important: copilaria este un taram al fagaduintei nu neaparat pentru ca copiii nu au griji, ci pentru ca ei se simt iubiti si se simt in siguranta. Copiii, cel mai adesea nu au nevoie de extrem de multe instrumente materiale – cel mai adesea pe copilas il va multumi o jucarie din lemn, pe care sa o poata rontai. Copiii au nevoie sa isi stie parintii aproape si sa se simta iubiti, sa simta ca reprezinta o parte extrem de importanta in viata parintilor lor.

Asadar, sa nu uitam sa ne iubim copiii si sa le acordam, in primul rand, timpul nostru. Partea aceea de timp tihnita, bucatica de timp in care nu suntem atenti decat la copii nostri si in care suntem dispusi sa intram in lumea si in jocul lor. Bucatica de timp in care ii iubim, in care zambim din toata inima. Sa ne propunem aceasta bucatica de timp in fiecare zi si vom avea cu siguranta copii mai fericiti si care vor creste mai increzatori in ei insisi si in lume!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *