Îți lovești animalul de companie?

Iată o întrebare la care toți tindem să mințim. Îți lovești intenționat animalul de companie?
– Cum domne să dai în bietul cățel?
– Ce, ești nebun să bați pisica?

Hai să nu ne mai ascundem după deget. Eu mi-am bătut pisicile și nu mi-e rușine să recunosc. Una e să le bați de plăcere, alta e să le caftești că nu-s cuminți. Deși am exagerat în trecut, recunosc când și cum am greșit.

Prima oară am avut-o pe Kittie. Și pe la un an și ceva, intrase în călduri. Miorlăia ca toate zodiile, de te înnebunea. I-am dat pumni în ceafă cu nemiluita. Se potolea 5 minute apoi începea iar cu miorlăitul. Nu știam ce să mai mă fac cu așa mâță. Asta până mi-a zis un prieten veterinar de la obraz:
– Vezi mă dobitocule că e-n călduri pisica. Poți s-o omori și tot nu se potolește.
– Și ce vrei mă să-i fac, s-o bag în pat?
– Ori o duci la montă, ori o castrezi!
– Nu vreau să-mi fete asta, că abia am grijă de ea…
– Văd ce grijă, bătând-o… vino cu ea la mine s-o operez!

kittie
A doua zi am pus pisica în cutie, cu mare chin, deoarece se zbătea… Am forțat-o să intre, fără să mai dau în ea, îmi era milă. am dus-o la cabinet.
I-a făcut o injecție, apoi încă una, după vreo 10 minute. După jumătate de oră era adormită. Cum o puneai, așa stătea.
culmea, că nu mi-a fost prea rău să-i fac poză în timp ce era legată de masa de operație. Da, se leagă pisica de masă, ca să nu miște lăbuțele în timpul operației. a ras-o pe burtică și-a tăiat-o. Apoi s-a apucat să-i maseze alea muierești din interior. Așa venea la suprafață uiterul parcă. Pe care i l-a tăiat. O bucățică de 2-3 cm de cărniță, ca un tub.

A cusut-o și-a pansat-o. Acum îmi era milă de biata pisicuță. Milă rău. Îmi părea rău și pentru operație și pentru c-am bătut-o ca un tâmpit.
Două săptămâni a zăcut. Nu puteam s-o mângâi pe spate deoarece o durea burta, operația. Și mă mârâia. O lăsam în pace. O mai mângâiam încet pe cap și pe la urechi. Mă privea tăcută și tristă.

A trebuit să-i iau mâncare de regim de la www.petpal.ro. În primele zile nici nu s-a atins de mâncare. Zăcea în culcuș. Abia în a treia zi a băut puțină apă. După o lună începuse să fie iar pisica de dinainte.

După încă un an l-am luat pe TC de pe stradă. Era atât de mic și pricăjit. Cu lăbuța paralizată, speriat, miorlăia în ploaie și voia să se adăpostească. Dădea cu capul în geamul de la ușa brutăriei, care avea lumina aprinsă înăuntru, chit că-i magazinul închis. L-am luat acasă și l-am hrănit cu salam și carne din sarmale.
Voiam să-l pun pe picioare și să-l dau, însă n-a vrut nimeni să adopte un pisoi c-o lăbuță paralizată. Se bătea cu Kittie în fiecare zi. Acum nu mai era ea șefă pe plantație, avea concurență. După două săptămâni se aveau ca frații, cu toate că TC era tot pui. După un an ajunseseră la aceeași constituție. Acum TC de de două ori mai mare decât Kittie.
tc
Și pe TC l-am caftit de câteva ori. Șuturi în dos și pumni în cap. Miorlăia ca nebunul la mine și se ducea la nisip. apoi am văzut că sângera. L-am dus de urgență la veterinar, duminică noaptea. avea inflamație la vezică, cică motăneii fac asta des. cică 1% sânge în urină. Avea vezica plină. L-a făcut bine medicul, cu o sondă introdusă pe canalul urinar, apoi apăsat pe burtică. În fiecare zi îi dădeam pastile. Pe care nu le voia, decât după vreo două palme.

Da, mi-am bătut pisicile și nchiar și-acum le mai trag câte un șut. Însă le iubesc. Sentimentul este reciproc, de asemenea.
Dar nu e bine, nu-i bine să-ți bați animalul de companie. De ce credeți că TC a ajuns cu lăbuța paralizată? credeți că l-a mușcat vreun câine? nicidecum, nu avea răni. am înțeles că s-au jucat niște derbedei fotbal cu el, am auzit o vecină spunând că strigase cu câteva nopți înainte la niște nenorociți care chinuiau un pui de pisică.
Nu știu ce-o fi fost. Însă așa a fost scris, să am două pisici pe care să le iubesc, în ciuda palmelor de care mă mai scapă din când în când…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *