Am înțeles nebunia cu Star Wars!

După o bună bucată (de vreo 20 de ani), am înțeles și eu nebunia cu Star Wars. Și încerc să-mi explic nebunia/ genialitatea lui George Lucas. După cum bine se spune, granița dintre cele 2 este a naibii de subțire, iar George a depășit-o de multe ori, în ambele direcții. Pentru asta nu-i pot spune decât “Jos pălăria“.

Văzusem Star Wars pe casete, în 1986. Atunci stătusem 6 ore, timp de 2 nopți, să vedem toate cele 3 filme. Episoadele 4, 5 și 6. Fiind prea mic, n-am înțeles eu bine cum stătea treaba cu ăia. Sincer, nici acum n-am înțeles care era motivul războiului ăsta. Pe de-o parte bunii, pe de alta răii. Senatul, Republica etc. Camera de comerț. Intriga n-am înțeles-o deloc.

Până la urmă s-a ajuns la bătălia dintre bine și rău. Jedi fiind băieții buni, iar Sith fiind răii, foști Jedi care au îmbrățișat calea întunecată. Și ca-n aproape orice film, bunii câștigă iar răii sunt spulberați, băgați la răcoare.

De trei zile am luat filmele să mă uit la ele. Și-am înțeles de unde venea Darth Vader și care era treaba cu tatăl lui Luke. Filmul a fost frumos și abia aștept partea a șaptea. Mă întreb însă care va mai fi intriga aici. Pace e în galaxie, după ce nu mai există Sithi, toate-s bune și frumoase. Deci, ce urmează? Comparition
1) Poate Luke să-și aducă aminte de când a murit ta-su (fază la care mi s-a pus modul în gât?)
2) Sau se trezește un fost Jedi presupus mort, însă grav rănit într-o bătălie,

uitat pe-o planetă timp de 20-30 de ani? Se găsește ăla acum întremat că-i plin de nervi și ură că n-a venit nimeni să-l salveze și așa devine Sith, jurându-și singur răzbunare pe Jedii rămași? Care, apropos, mai e vreun Jedi în afară de Luke? Poate soră-sa, care nu avea decât unele puteri de telepatie.
3) O mai fi vreun senator ascuns pe undeva, și ăla ucenic al lui Palpatine?

Trebuie să așteptăm până la anul, să vedem ce și cum. Însă cum vor mai fi acum actorii? Că ăia tineri, contemporani cu zilele noastre sunt morți demult, iar ăștia bătrâni, sunt contemporani oarecum cu zilele noastre. Habar n-am cum să scriu în continuare. Și acum vine faza cu nebunia lui George Lucas. Va mai juca Ewan McGregor în 2015 în episodul 7 sau nu? Presupun că va fi un bătrânel. Atunci, pe Luke care e acum flăcău (era în 1983), cine-l va juca? Imposibil Mark Hamill. Atunci? Altul care să semene bine cu el? Unul care să-i semene ar fi Hayden Christensen, însă e ilogic ca ăla să joace rolul lui Luke, fiind de fapt ta-su, Anakin! Zicea în partea treia parcă Obi Wan că poate comunica cu fostul său maestru, Qui-Gon Jinn. Să apară cele 4 fantome vesele care să-l ghideze pe Luke? Să-l ghideze către ce, din moment ce nu există niciun rău în galaxie?

Și am rămas mască la final, când în rolul lui Anakin fantomă l-am văzut pe Hayden Christensen. Însă după ce-am căutat nițel, am observat că i-a pus capul schimbându-l pe Anakin din 1983.

Cum va fi?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *