În Dubai locuiesc 68.000 de milionari în dolari!

Se apropie zilele libere prilejuite de sărbătorile sfârșitului de an. E timpul să vă planificați vacanța și aș vrea să vă dau o mână de ajutor în această privință. Dacă vă place să practicați sporturile de iarnă, vă invit la schi în Austria, dar și în mai multe locuri de vis din România, ca Sinaia, Bușteni, Predeal, Maramureș etc. Sau poate că de Crăciun vreți să faceți plajă într-o destinație exotică, precum Thailanda sau Republica Dominicană, ori în Emiratele Arabe Unite, în luxosul Dubai, în care sunt strânși circa 68.000 de milionari în dolari americani.
Dubai-City-Most-Popular-Attractions-Visit
Ei da, în emiratul Dubai există una dintre cele mai mari densități de milionari din întreaga lume. Media de venit pe cap de locuitor în 2005 a fost de aproximativ 28.000 de dolari americani. Dacă plecați în Dubai, e bine să știți că moneda oficială locală este dirham EAU. Numele vine de la grecescul „drachma”, care se traduce prin „monedă”. Monedele sunt de 1, 5, 10, 25 si 50 de fils, iar bancnotele sunt de 5, 10, 20, 100, 200, 500 și 1.000 dirhami.

Limbă oficială a emiratului și a orașului Dubai e araba, dar este folosită foarte mult și limba engleză. În Dubai, ca și în restul țării, emirații sunt în minoritate. Cam 15% din populație e formată din emirați, restul fiind străini, care provin din sudul Asiei (India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka) și Filipine, dar și din țări africane (Sudan, Egipt, Algeria, Somalia, Etiopia, Kenya, Nigeria, Tanzania), dar și din Europa și din continentul nord-american. Ar fi multe alte lucruri de spus despre Dubai, dar poate preferați altă destinație de vacanță de iarnă.

Oricum, e timpul să vă faceți planuri pentru petrecerea Revelionului și vă recomand să studiați niște oferte vacanta prin Eurotouringtravel.ro. Caută pe site ofertele de turism și rezervă din timp vacanța dorită. Dec altfel, Eurotouring Travel vă pune la dispoziție toate serviciile turistice de care aveți nevoie: bilete avion, chartere, circuite, oferte de turism intern, piețe de Crăciun, croaziere, cazare la hoteluri, oferte pe litoral, oferte last minute și de sezon.

Așa, de pildă, o destinație extraordinară pentru petrecerea Revelionului este capitala Cehiei, Praga. Transportul cu un avion al companiei Tarom, presupune tarife începand de la 399 euro. Sau poate preferați o ofertă specială de Revelion la Praga transportul fiind cu autocarul. În 8 zile, cu tarife începand de la 399 euro, se vor vizita câteva capitale imperiale: Praga, Viena, Budapesta. Personal consider că așa e mai avantajos, mai ales că astfel se evită zborul cu avionul, inconfortabil pentru mulți.

Praga (Praha în limba cehă) este capitala Republicii Cehe. Orașul este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală, și are aproape 1,67 milioane de locuitori, în în această nefiind incluși cei aproximativ 300.000 de navetiști, care lucrează în oraș, dar nu locuiesc aici. Praga are mai multe supranume, printre care Praga mater urbium „Mama orașelor”, „Orașul celor o sută de clopotnițe” sau „Orașul de aur”. Din 1992, centrul istoric al Pragăi a fost inclus pe lista UNESCO a locurilor din patrimoniul cultural mondial.

În 1989, după căderea Zidului Berlinului și victoria Revoluției de catifea, Cehoslovacia s-a eliberat în cele din urmă de influențele comuniste și sovietice. Azi Praga este capitala a două unități administrative ale Cehiei: Pražský kraj – regiunea Praga și Středočeský kraj – regiunea Boemia Centrală. Cu toate acestea, Praga nu face parte, din punct de vedere geografic, din Regiunea Boemia Centrală.

Sper că acest scurt periplu v-a deschis pofta de a vizita meleaguri ale lumii pe care nu le-ați mai vizitat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *