Imprimanta perfectă, un mit?

Discuțiile în van despre imprimanta perfectă ar putea continua la nesfârșit. Sau, PUTEAU continua. Acum, avem imprimanta perfectă. Și nu există un singur model, ci sute. Hai să vedem împreună despre ce vorbesc.

Ce caută un utilizator de la o imprimantă? CÂT ȚINE CARTUȘUL STANDARD?

Asta deoarece marii utilizatori îți vând aproape orice imprimantă cu 25% din cartuș umplut. cum credeți că-și fac ei banii? De unde le vine profitul? din vânzarea a milioane de imprimante? nu, din vânzarea a sute de milioane de cartușe. Și cartușele de imprimante pot fi, câteodată, cele mai scumpe consumabile. De exemplu, la o imprimantă de 50 lei, un cartuș color mă costă 103 lei. Unul alb-negru 80 lei. Și ce-am făcut cu asta? Mi-e mai simplu să arun imprimanta și să iau alta, la 50 lei am câte 35% din cartușe umplute. Scot câteva foi și 3-4 poze și schimb imprimanta. Reumplerile de cartușe nu sunt așa bune pe cum se spune. Un cartuș reumplut nu va fi niciodată la fel de bun ca acela din fabrică, oricât ne-ar plăcea nouă să credem.

Așadar, avem nevoie de cartușe. Voi ați auzit de cartușele CISS?
CISS = continuous ink supply system. Adică sistem de cerneală continuu.
ciss
Un cartuș CISS înseamnă cam 20 de cartușe originale, putând lista până la 10.000 de pagini. Partea frumoasă este că un cartuș CISS se poate reumple când vrei! Nu ești condiționat de nimic, nu trebuie să-l duci la reumpleri cartușe. Vezi că nivelul cernelei se apropie de fund, deschizi căpăcelul și torni singur cerneală.Operațiunea se face fără a scoate cartușul din imprimantă, fără a te teme că se va umple interiorul imprimantei de cerneală.
Prima oară auzisem de imprimante CISS acum vreo 5 ani. Și ziceam că reclama asta cu peste 95% mai ieftin decât un cartuș normal e-o tâmpenie. Însă, m-am înșelat.
Testele făcute în laboratoare au arătat că un sistem CISS scoate 10.000 de pagini cu un cartuș. Deci la 4-6 cartușe (depinde și de culori), scoți peste 60.000 de foi. Asta raportat la 500 foi color la o imprimantă scumpă!

Mi-am promis atunci că-mi voi lua o imprimantă din imprimante office pe care le dețin cei de la CissMarket.
Anii au trecut și promisiunea nu mi-am ținut-o. Asta deoarece am tot crezut că undeva e-o șmecherie, care va face să îmi consum mai mult timp și bani decât cu o imprimantă normală, cu acele carușe păcătoase ce trebuiesc schimbate mai des decât periuța de dinți.

Asta până zilele trecute, când am văzut la un prieten o imprimantă CISS. Mi-a scos o carte color de 200 de pagini în 20-30 de minute, fără ca nivelul cernelei să-l fi văzut scăzând!

Aia m-a consins. Dintr-un Toma Necredinciosul, am ajuns adeptul acestui sistem. Care, spre deosebire de toate făcăturile de “reducere a consumului de combustibil”, sistemul CISS este revoluționar.
așadar, cu prima ocazie, îmi voi arunca cele 4 imrpimante de acasă și-mi voi lua o imprimantă CISS. am zis imprimantă? Mii de scuze, voiam să zic… multifuncțională, aceasta pe care am pus ochii, dispunând și de scanner performant.

Și dacă tot am vorbit atât, hai să vedem și testul. Un sistem CISS are 400 ml cerneală, pe când un set de cartușe are… 15,5 ml. Setul de cartușe costând aproape dublu cât o încărcare CISS.

Așadar, v-ați convins? Care e imprimanta perfectă?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *