Ia-ți vara cizme și iarna papuci de plajă!

bootsParcă Ion Creangă ne povățuia să luăm vara cizme și iarna opinci. Să luăm nu la purtat, ci să cumpărăm. Asta deoarece nu-i cererea prea mare, deci prețurile vor scădea. Așadar, dacă vrei papuci de plajă pentru sezonul următor, ia-i și tu prin decembrie. La fel, dacă tot a cam trecut vara și vine toamna aia frumos colorată (ca-n imaginile de mai jos), cumpără-ți și tu un aparat de aer condiționat, când e frig. Când e gerul mai mare, atunci ia-l. Pentru că atunci va fi ieftin, nu-n timpul verii când se vând 10 pe zi.

Acum 10 ani nu avem aer condiționat. Ne răcoream cu ventilatorul. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Aveam vreo 3 ventilatoare pe acasă, dintre care unul de vapor, pale din caucuic, avea vreo 5-6 kile, cu toate că era destul de mic. Însă făcea ăla un vânt în casă de jurai c-a trecut Flash p-acolo, grăbit nevoie mare. A mers treaba cât a mers, însă de voie, de nevoie, ne-am lat aer condiționat. A fost o mișcare foarte inteligentă. Deoarece chiar în anul ăla au fost zile cu 44-45 de grade la umbră. Căldură ca-n deșert, de te topeai pe drum. Apropos, mai ține cineva minte reclama aia la Cola, cu un flăcău cu bocanci care încerca să se răcorească cu un mini ventilator, de stătea pe un trotuar? De i se topeau bocanii pe asfalt. apărea și un cățel pe acolo și ăla mort de căldură. mă rog, ia tipul o sticlă de cola de se răcorește, înflorește natura, viața, Big Bangul parcă!

După câțiva ani, am luat al doilea aparat de aer condiționat, pe care l-am montat la mine-n cameră. Era bun vara, că mă răcorea și pe mine și-mi răcea și temperatura în PC!
Așadar, dacă vreți și voi să vă luați aparat de aer condiționat, luați-l iarna. Veți găsi prețuri mult mai mici decât vara. Atenție însă la faza cu montajul. Unele vin cu montajul inclus, altele nu. În caz că doar vi-l aduce acasă, puteți apela la profesioniști. Luați montaj aer conditionat și ați terminat problemele.

Acum câțiva ani și-au luat aer condiționat și unchii mei. Asta după o viață întreagă în care au rezistat cu stoicism. Însă acum, la bătrânețe, musai cu aer condiționat, altfel era periculos. Prea cald, mult prea cald. Mie mi-a venit o idee pentru a mai scăpa de căldura asta care vine la noi.
După ce-am auzit, cică mare parte din căldură vine și adusă de vânt, tocmai din Sahara.
De ce nu se fac nene în Sahara niște șanțuri d-astea de câțiva metri lățime și maxim 2 metri adâncime, care să străbată tot ținutul ăsta arid? Iar capetele să fie la ocean. Așa s-ar mai duce și din nivelul mării (aflat într-o continuă creștere din cauza topirii ghețarilor).

În Sahara s-ar putea face multe, văzusem o emisiune în care niște aiuriți (dar în sensul bun), făcuseră într-un oraș din Spania o centrală care genera energie pentru tot orașul, folosind niște oglinzi care focalizau razele soarelui într-un singur loc. Ziceau ei că dacă ar face chestia aia pe 1% (DOAR UNU LA SUTĂ!) din suprafața Saharei, ar alimenta cu energie electrică întreg globul pământesc.
Eu cred că se poate face, numai să se vrea. Bine, costuri tot vor fi, dar în 2-3 ani zic că se vor acoperi. Deoarece nu trebuie enorm de multe cabluri electrice, ci doar din Shara către fiecare continent locuit în parte. Ăână în europa e aproape, din Asia se poate ajunge repede la Australia. Ar fi mai nasol de ajuns în America, însă se poate face legătura dintre rusia și Alaska, cu doar câțiva kilometri de cablu. Ce, n-am voie să gândesc așa departe, e o utopie ceea ce spun?
Iar de acolo, se poate trece mai departe în casele oamenilor, folosind deja firele existente. Totul e să se vrea. așa cum chinezii deja au făcut un pod imens, cred că se va putea face și treaba asta cu Sahara. Voi ce ziceți, n-ar fi mai bine?

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *