HTC One M8 review

htc-one-m8HTC One M8. Ceva ce pare să fie la ora actuală unul dintre cele mai bune telefoane din lume.
Și când zicem “cele mai bune” deja nu mai vorbim de fiabilitate, de rețea, de cât ține bateria, în general de raportul calitate preț. Iar telefonul îți trebuie să dai telefon.
Nu, acum del mai bun telefon e ăla care-ți rulează cele mai avansate jocuri 3D, care rulează jdemii de aplicații, fără să dea rateuri, fără să-și pape bateria în jumate de zi. E aparatul care face poze demne de un DSLR și filmează mai ceva ca un Hero 3.

Și cum HTC-ul m-a fascinat încă de când a apărut HTC Evo 4G, pe care l-am deținut câteva săptămâni (îl luasem fără să știu că-i CDMA), apoi l-am tot schimbat până am ajuns la deja râșnița mea actuală, Desire HD.

Anul trecut am avut în teste vreo 2 săptămâni un HTC One. Credeți că am comentat de camera aia de 4 ultrapixeli? N-am avut nimic să-i reproșez telefonului. Poate decât faptul că trebuia să-l dau înapoi. Oare chiar trebuia? 🙂

Acum de curând am butonat (pot să mai zic butonat când n-are deloc butoane fizice) urmașul lui, anume M8.

Hai să vedem diferențe și asemănări între cele două terminale de-a dreptul magnifice.

Ambele ecrane sunt Super LCD3, cu 16 milioane culori.
La ONE, ecranul are “doar” 4,7 inci, pe când la M8 are 5 inci. Diferă și densitatea punctelor tactile, de la 441 la 469.
De asemenea, M8 e mai greu, având 160 de grame, față de 143 cât avea tatăl lui. Diferența nu-i mare, deci n-ar trebui să vise pară că aveți un pietroi în buzunar.
Protecția ecranului a crescut, de la Corning Gorilla Glass 2 la Corning Gorilla Glass 3. Sticlă. Tot sticlă. Păcat că nu se găsește un policarbonat ceva care să nu se spargă și să nu se zgârie așa ușor. Noi, consumatorii sperăm, iar producătorii vând piese de schimb în draci. Dar mai bine tac aici 🙂

Memoria internă este de 13 sau 32 GB, cu posibilitatea cuplării unui card microSD de până la 128 GB (!) la M8, iar la ONE suntem nevoiți să ne mulțumim cu cei 32 sau 64 GB interni. Aici vedem o îmbunătățire. Cred că mai există doar două telefon care să accepte card de 128 GB…

În rest, conectivitate EDGE, Bluetooth 4, toate cele. Sunt acolo.
Să ajungem la cameră, acolo unde mă interesează pe mine.

De la o cameră de 4 ultrapixeli, ajungem la dual-camera de 4 ultrapixeli, de pe M8. Care e rostul acestor 2 camere?
Ei bine, HTC ne lămurește de faptul că ochiul uman percepe în două feluri diferite obiectele aflate mai aproape față de cele îndepărtate. Iar cele două camere lucrează cocomitent, ca și ochii umani, pentru a oferi o vedere de ansamblu cât mai aproape de realitate.
m81 m82

m83 m84

Dacă n-ați înțeles ce-am zis, nu-i bai, nici eu. Însă pozele sunt cu adevărat superbe. Bașca avem acum și posibilitatea de-a crea niște efecte destul de speciale, artistice pot spune.
Camera foto full HD ne poate capta imagini la 60 fps, cu acest uimitor M8, față de cele la doar 30 fps la ONE. Însă, camera video mi s-a părut a fi destul de slabă la M8. Filmează ori prea întunecat, ori prea luminos și nu pare să aibe vreo stabilitate a imaginii. Personal o văd mai slabă decât cea de la ONE. Însă, e doar părerea mea.

Camera frontală a crescut și ea, de la 2.1 la 5mpx, fiind excelentă pentru skype sau selfie…
Procesorul a crescut la Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 de la Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600, iar frecvența de la 1,7 la 2,3 sau 2,5 GHz
Procesorul grafic s-a modificat de la Adreno 300 la Adreno 330. Mai furios, mai iute, după cum se vede.

Bateria s-a modificat de la 2300 mAh LA 2600 mAh, însă nu-s mari diferențe între timpii de convorbire/ stand-by.

Per total, M8 vine cu ceva în plus. Dual-camera foto. În rest, mai nimic spectaculos. Însă este un telefon de top, ce se poate lua la trântă cu toți competitorii direcți.

Aici puteți vedea bătălia dintre ONE și ONE M7.

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *