Gigantul Google, creat din intamplare?

Daca pe plaiurile noastre ideile inovative nu pot fi preluate si concretizate peste noapte, in occident toate acestea au dus la aparitia unor produse pentru consum foarte benefice societatii, unul dintre acestea fiind internetul.

In prezent gigantul Google este recunoscut pentru implicarea sa in administrarea tuturor motoarelor de cautare, printr-o metoda simpla cu scopul de a oferi informatii rapide si pertinente publicului cautor la nivel web.

Insa cum a luat nastere acest gigant?

O poveste incantoare din jurul campusului universitar

Campusul Google

O asemenea poveste ne va relata cine este fondatorul Google, dar si modul in care ideea a fost concretizata la nivel global in scopul formarii unui domeniu web de impact.

Totul a inceput in anul 1996, cand doctoranzii Larry Page si Sergey Brin aveau de predat la Universitatea Stanford un proiect si nu este de mirare ca acesta a fost rezultatul inventivitatii a doi tineri straluciti, intrucat fiecare dintre ei au avut un mediu favorizant si o familie cu o istorie in domeniul cibernetic sau al ramurilor similare.

Initial proiectul acestora ar fi trebuit sa poarte numele de Googol, ce sugera un sir de numere interminabil si remarca potentialitatea de raspandire a internetului intr-un mod rapid.

Si alte idei rasunatoare au fost concretizate similar

Asemanator celor doi doctoranzi care au stabilit bazele Google si proiectul Facebook a fost facut in consecinta, dar si multe alte retete de consum pentru populatie cu un nivel de utilizare ridicat.

Acest lucru arata ca peste hotare  sunt promovate initiativele tuturor tinerilor, iar firmele gigant sunt in cautarea lor pentru a aduce un gram de atitudine si initiativa in dezvoltarea lor continua.

Actual Google are nenumarate filiale, dintre care cele mai importante sunt  Youtube, Double Click,Android INC, sau ADscape,  dar se intrebuinteaza adecvat si ca mijloc de raspandire si interceptare a informatiilor venit din Cosmos(Google Earth), lucru ce arata la ce nivel a ajuns acest proiect.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *