Fă-mi rost de un pistol!

gun-lawsFix pe 1 august m-a sunat un amic. Inițial credeam că mă sună să-mi zică “La mulți ani”, după cum făcuseră alți 5-6 în ziua aia. Însă n-a fost să fie așa.
– Băi, ajută-mă urgent!
– Ei, cu ce?
– Fă-mi rost de un pistol!

Auzi tu “fă-mi rost de un pistol“. O zisese așa de parcă mi-ar fi cerut să-i fac rost de ceva șurubelnițe pentru Dacie de pe Lincos.ro.

Omul a rămas cu ideea fixă că eu pot să-i fac rost de arme cât ai bate-n palme. Acum câțiva ani buni, un prieten din Brașov îmi povestise cum un vecin cumpărase de la unii abia veniți din Republica Moldova, două grenade la 50 euro bucata și un Tokarev rusesc, la vreo 300. Pentru ce-i trebuiau cetățeanului în cauză acele scule, numai el știe. Cel puțin, asta este ce mi-a zis prietenul din Brașov. Dacă e adevprat sau nu, aia nu mai știu.
Însă eu, vorbind aici cu niște prieteni, le-am spus cât de ușor se cumpără arme din afară și se bagă în țară.
Și-mi aduc aminte cazul unui nene, care s-a dus în Bulgaria, a cumpărat marfă și s-a întors înapoi, cu trebul. La Vamă totul OK, a trecut fără probleme, dând bună zia. În Gara de Nord însă, văzând cum cară din greu două sacoșe enorme de rafie, doi polițiști au zis să-l ajute.
– Nu nu, mulțumesc, mă descurc!
– Vă ajutăm…
– N-am nevoie, lăsați-mă în pace!

Cum nu arăta deloc a o personă cu probleme psihice, l-au oprit și l-au verificat în bagaje, văzând că a venit cu trenul se Sofia. Nu mică le-a fost mirarea, când în cele două sacoșe, sub două rânduri de borcane cu murături, omul avea și 60 de pistoale cu bilă de cauciuc. Toate în cutii, câte 30 de bucăți per sacoșă. S-a aflat ulterior că omul dețione o firmă de pază și protecție și voia să-i “echipeze” pe subalterni. Cu pistoale cu bilă de cauciuc!
Problema n-ar fi neapărat trecerea lor în țară, cu toate că le cumpărase din Bulgaria, avea chitanță. Nici faptul că n-a plătit vamă pe acele arme. Cel mai nasol este faptul că el voia să le dea unor oameni care nu dețineau permis.

După câțiva ani mi-am făcut și eu permis de port armă (trebuie să mă duc să-l schimb, acum câteva luni făcându-i o baie frumoasă în mașina de spălat)…

Toate astea fiind spuse, amicul meu crede că acum pot face rost imediat de câte două arme, ca-n filme. De parcă eu aș fi traficant!
– La ce-ți trebuie mă?
– Am o problemă. Mi-a fost casa spartă de două ori!
– Și cheamă poliția!
– Ce să facă ăia, nu fac nimic, sunt mână în mână ci țiganii furăcioși!
– Și ce vrei să fac eu?
– Fă-mi rost de un pistol, să mă apăr și pe mine și pe nevastă. dacă intră peste ea-n casă?
– Bă, acum n-am. Lasă-mă să fac cercetări.

Peste câteva zile, când m-a sunat, i-am spus:
– Băi, gagiul care le aducea e băgat la bulău, iar prietenul ăla al meu care avea cunoștințe a plecat în Târgu Ocna.
– Bine, caută-l p-ăla din Târgu Ocna și dă-mi de veste!

Au trecut două săptămâni de atunci. Sper să nu mă mai caute…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *