Eclipsele de luna, fenomenul radiant al cosmosului

In ultimii ani foarte multe evenimente stranii au avut loc de-a lungul mapamondului, camerele de fotografiat, satelitii lunari, dar si alte elemente de interceptare surprinzand cadre cu totul si cu totul aparte, care au dat de gandit multor oameni de stiinta.

Unele dintre acestea sunt eclipsele totale de luna, ultima fiind intalnita pe teritoriul tarii noastre in data de 31 Ianuarie a acestui an.

Insa aceasta nu a avut loc in termenii sai normali, parcursul, unghiul de reflectie, dar si alti parametrii spatiali fiind modificati, lucru care a dus la aparitia unor situatii cu adevarat rare, pe care astronomii le numesc ”Luna Albastra” sau ”Luna Sangerie”.

Fiind facute niste analize comparative  cu secolul anterior, s-a putut constata ca un eveniment similar a fost produs in 30 Decembrie 1982, ce a putut fi observat  in Europa, Africa  si vestul Asiei.

Se spune ca un asemenea spectacol pe cer este foarte rar si are un impact puternic la nivel uman, astfel ca nu trebuie sa pierdeti o asemenea ocazie.

Ce este o eclipsa totala de luna?

Eclipsa-de-Luna

Manualele stiintifice ne spun ca o eclipsa totala se produce in momentul in care are loc o aliniere perfecta intre Pamant, Soare si Luna, planeta noastra fiind randuita perfect in jurul celor doua.

De-a lungul timpului oamenii de stiinta au cautat sa defineasca eclipsele  in functie de  suprafata discului lunar aratat.

Pentru ca acest lucru sa fie posibil, satelitii NASA au surprins secvential manifestatiile cromatice ale lunii, dar si alte aspecte deosebit de importante ale materiei din jurul acestora, facand fotografii sugestive pentru a deslusii absolut toate secretele.

Se spune ca urmatoarea eclipsa totala de luna va avea loc in data de 27 iulie 2018, la ora 20:22 si va fi surprinsa in jurul mai multor meridiane ale pamantului.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *