E momentul ideal pentru a-mi lua anvelope de iarnă!

Vecinul meu, Mihai, îți parchează mașina chiar lângă a mea, în parcarea din spatele blocului. Am devenit repede prieteni și ne vizităm adesea, pentru a bea o cafea împreună. Zilele trecute a sunat la ușa mea și a intrat grăbit. Mă pregăteam să intru în bucătărie, să-i aduc o ceașcă de cafea, dar m-a oprit, spunându-mi că acum e momentul ideal pentru a-și lua anvelope de iarnă.

Am ridicat din umeri și l-am întrebat:

– Și ce dacă e momentul ideal, Mișule?
– Păi, dacă nici acum, când vin zăpezile, nu-mi iau, atunci când?
– Foarte bine, dar ce te împiedică să bei o cafea bună, marcă proprie?
– Mă grăbesc, omule, trebuie să plec după anvelope! Am auzit că dă viscolul! Vii cu mine?
– Stai puțin, băiete! Dă-ți jos paltonul și o să căutăm anvelope!
– A, tu zici să căutăm online? se dumiri Mihai, în timp ce se dezbrăca. Să știi că eu nu prea am încredere în cumpărăturile online!
– Of, Mișule, la fel ziceam și eu: că-i mai bine să pot pipăi produsele, înainte de a le cumpăra…
– Păi chiar așa, mă întrerupse Mihai, să le vezi de aproape, să pui mâna pe ele! Sunt prea importante pentru mine ca să le cumpăr online. Dacă era vorba de o pereche de șosete, mai ziceam, dar așa…
– Mișule, și eu eram circumspect cu produsele virtuale, până  când am riscat o dată și am comandat televizorul ăsta. Și, cum am văzut că l-am primit la timp și era în cutia lui sigilată, am căpătat încredere. Acum mi-aș face toate cumpărăturile online! Chiar și alimentele perisabile. Sigur, apelez doar la magazine serioase.

Mihai sorbi din cafea și își aprinse o țigară, ceva mai liniștit.

– Și ce magazin serios cu anvelope știi tu?
– Glumești?! E de ajuns să căutăm pe Google. Stai să aduc laptopul!
– Și pe ăsta l-ai cumpărat online? mă întrebă malițios Mihai.
– L-aș fi cumpărat dintr-un magazin online, dar l-am primit cadou de la soră-mea, de Crăciunul anului trecut.
– Ce darnică soră ai! Mie nu-mi face nimeni cadou niște gume…
– Lasă, că găsim noi imediat. Ia uite! Sau nu, uite site-ul ăsta! Cică au mai mult de 400.000 de produse pentru mașini și peste 3000 de anvelope la prețuri promoționale! De autolux.ro am mai auzit, un coleg de serviciu zicea că a fost foarte mulțumit de calitatea produselor de aici și de promptitudinea cu care le-a primit.
– Aha! Și de aici ți-ai comanda tu niște anvelope de iarnă ieftine și bune?
– De ce nu? Aici sunt toate soiurile de anvelope. Uite, verifici în lista de produse de mai jos și alegi ce dorești. Poți contacta magazinul, iar consultanții lor îți dau sfaturi competente. Uite, Autolux este site-ul companiei Promotor, care activează de peste 10 ani.
– Da? Stai să-mi notez site-ul. O să-l consult pe-ndelete. Uite, cred că sunt potrivite anvelopele de iarnă Fulda 165/70/R14 Kristall Montero 3 MS DOT3710. Discount 77,27 lei (42%) per bucată. Îți dai seama? Pentru 4 bucăți, fac economie de peste 300 de lei! Ah, uite și o plasă separatoare câine pentru ca Max să nu-mi mai sară în spinare, când sunt la volan! Bună treabă!
– Comandă, Mișule, și poți plăti în 6 rate egale fără dobândă! Și uită-te pe site-ul celor de la Michelin, ca să vezi diferența dintre anvelopele de iarnă și cele de vară!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *