Dublă lansare de carte a editurii HAC!BD în cadrul Târgului Gaudeamus 2015

București, 19 noiembrie 2015 HAC!BD, editura specializată în comic-books care deține în portofoliu atât titluri fantasy precum „Harap Alb Continuă”, cât și science-fiction – „TFB” (Tinerețe fără bătrânețe), pătrunde pe piața de carte şi lansează sâmbătă, 21 noiembrie, primul roman din portofoliu.

După ce a readus și a promovat în România benzile desenate autohtone, Editura HAC!BD debutează pe piața de carte prin lansarea romanului fantasy „Haiganu. Fluviul Șoaptelor”, semnat de Marian Coman. Lansarea acestuia va avea loc în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus. De asemenea, tot sâmbătă, editura va lansa şi cartea de povești ilustrată „La moara lui Dragomir-Zăvatul zmeilorsemnată de Andreea Luca.

Un roman fantasy 100% românesc

Aflat la granița dintre fantasy și horror, „Haiganu. Fluviul Șoaptelor” reprezintă prima parte dintr-o trilogie ce-l are în centru pe Haiganu, singurul dintre Cei Mari ce colindă prin lume. Romanul dezvăluie fascinanta întâlnire dintre un zeu decăzut și un copil cu puteri miraculoase și metabolizează elemente din mitologia traco-dacă și din folclorul popular pe care le transpune într-un concept nou, inovator.

„Prin acest roman mi-am propus să ofer pasionaților de fantasy un univers straniu, în care vor regăsi atât personaje cunoscute din poveștile copilăriei, cât și creaturi demne de cele mai înfricoșătoare coșmaruri”, a declarat autorul, Marian Coman.

Ilustrat de graficianul Andrei Moldovan, romanul „Haiganu. Fluviul șoaptelor” va purta cititorii pe tărâmuri populate de magi și ființe grotești, într-o alergare continuă pentru salvarea copilăriei și a lumii întregi.

Acțiunea cărții are loc în același univers în care se desfășoară și aventurile din benzile desenate „Harap Alb continuă”, cea mai longevivă publicație profesionistă de benzi desenate cu subiecte românești, al cărui număr inițial a fost reeditat, de curând, după epuizarea primelor 10.000 de exemplare.

Scriitor și jurnalist, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii Fantasy&Science Fiction și al unui premiu al Convenției Europene de Science Fiction. Printre titlurile sale anterioare se numără și „Nopți albe, zile negre”, „Testamentul de ciocolată”, „Teoria flegmei. Apel la mitocănie” și „Fingers and other fantastic stories”, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În prezent, este unul dintre scenariștii revistelor profesioniste de bandă desenată „Harap Alb continuă” și ”Tinerețe fără bătrânețe”, cea de-a două publicație recurentă a editurii HAC!BD.

Mitologia românească, ilustrată grafic într-o carte de povești

Păstrând aceeași notă a universului fantastic din mitologia basmelor populare, lansarea cărții „Fluviul șoaptelor” este dublată de lansarea unei cărți de povești ilustrată. „La moara lui Dragomir-Zăvatul zmeilor, semnată de Andreea Luca, cuprinde patru povestiri adresate copiilor, dar și adulților care își găsesc destinderea în lectura poveștilor.

Tonul textelor este divers, creând situații amuzante sau tensionate, iar acțiunea și personajele sunt variate și surprinzătoare, coordonata temporală fiind una mitică.

„Fiecare poveste are farmecul ei, abordând un subiect diferit față de precedenta, iar scopul final al acestui volum este aducerea în atenția cititorilor și ascultătorilor a personajelor din mitologia și din imaginarul colectiv românesc, atât prin text, cât și prin extraordinarele reprezentări grafice executate de Sebastian Luca”, a declarat autoarea, Andreea Luca.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *