Dilema zilei: nVidia 660 GTX sau AMD R9 270?

Una din dilemele cu care mă confrunt zilele astea este ce placă video să iau. Am de ales între un nVidia 660 GTX și un AMD R9 270.
Și pe foaie și în teste ele sunt asemănătoare. În unele teste, învingătoarea iese 660 GTX-ul, iar în altele, R9 270-ul. Până la urmă pe care s-o aleg?
Ovidiu îmi spunea că plăcile video merg excelent alături de procesoarele de același tip. Adică nVidia rupe alături de un Intel, iar AMD rupe alături de un procesor AMD.
Preferatele lui sunt AMD-urile, asta o știu. Însă când a fost să întreb alți oameni, mi s-a zis să merg pe nVidia. Că au o tehnologie mai bună, că au altă arhitectură, că au răcire mișto, că una, că alta.

Eu mă gândesc numai la cei 192 de biți ai lui 660, comparativ cu cei 256 ai lui R9. Pe care naiba s-o iau? Prețurile sunt apropiate, așadar nu e un factor hotărâtor în achiziționarea ei. Nu e diferență de câteva sute de ron, atunci aș fi luat-o pe aia mai scumpă, evident, dacă aș fi avut o căruță de bani.
A, dacă vrei o placă video cu care să nu ai probleme vreodată, iei și tu un 770. Uitați-vă la ea. Scoasă parcă din PC-ul lui Alien.
gtx-770-1

gtx-770-2

gtx-770-3

gtx-770-4

gtx-770-5

gtx-770-6

gtx-770-7

Însă, revenind la dilema din discuție… întrebarea mea nu este care dă imaginea cea mai mișto, care are rezoluția mai mare etc. Mă interesează placa care-mi va da un număr mai mare de FPS ingame. Indiferent de jocul ales. Am avut de curând probleme cu Watchdogs. Trebuia să închid orice alt program ca să-mi meargă normal, fără să sacadeze. Cu Chrome pornit și 2-3 taburi deschise prindeam între 9 și 45 fps. Cel puțin la o plimbare prin oraș, se mișca cu 9 fps de-mi venea să dau cu el de pereți.

Altă chestie pe care-am observat-o apropos de FPS. Am avut monitorul defect. Și-am stat cu-al neveste-mii vreo 2 luni. Monitor mititel, de 19 inci. Cu un 750 gtx (asta actuală), în LOL prindeam și 180 FPS. Cu monitorul meu, de 22 de inci, peste 60 nu trece.

Nu voi avea alt monitor, sau mai multe, ca să obosesc placa. Un monitor, de 22 inci. Care îți generează un număr suficient de FPS, ca să poți ține deschis și mailul și blogul?

Până la urmă… M-am hotărât să iau un 660 GTX OC. Tot de la Gigabyte (zice-se că-s cele mai bune, bat și Asus-urile și EVGA-urile). să vedem ce și cum. Revin cu impresii noi!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *