Descopera plajele salbatice din Romania

Te-ai saturat de plajele aglomerate de pe litoralul romanesc si iti doresti un sejur relaxant la malul marii fara vanzatori ambulanti, sezlonguri lipite aproape unul de celalalt, muzica, agitatie si o mare de oameni? Vrei sa petreci o vacanta la mare departe de civilizatie si plajele amenajate? Nu este nevoie sa pararesti tara si sa cauti o vacanta pe o insula pustie, deoarece, desi iti pare greu de crezut, gasesti si in Romania plaje salbatice care sa iti ofere o vacanta asa cum ai visat. Iata acteva dintre aceste locatii.

plaje salbatice

 

Gura Portitei

 

Un loc salbatic intre canalele Dunarii si Marea Neagra, iti ofera o plaja salbatica departe de agitatia de pe litoralul romanesc, intr-un fost sat de pescari. Pentru a ajunge la Gura Portitei, lasi masina in Jurilovca si iei vaporul pana acolo, vaporul spre libertate si liniste, spre o plaja cu nisip fin care se intinde cat vezi cu ochii. Seara, pe plaja salbatica de la Gura Portiei sunt organizate spectacole traditionale cu dansuri specifice zonei. Preturile la cazare si mancare sunt destul de piperate, insa vei avea linistea pe care ti-o doresti.

Sulina

Este o plaja salbatica foarte frumoasa, aflata la numai 2 km de oras unde vei gasi numai doua terase cu un meniu limitat, deci nu vei avea prea multe optiuni in materia culinara si o plaja salbatica intinsa, care iti va oferi liniste si relaxare cat cuprinde. Spre seara, atmosfera se anima si poti participa la un fel de hora din batrani deoarece localnicii se aduna pe plaja, dau muzica tare si danseaza. Singura amenajare a plajei o reprezinta un ponton si cateva cosuri de gunoi, astfel ca putem plasa plaja Sulina in randul plajelor salbatice din Romania pe care o poti lua in considerare pentru un sejur linistit.

plaje salbatice

 

Plaja Vadu

Plaja Vadu este una dintre cele mai cunoscute plaje salbatice din Romania insa, cu toate acestea, isi pastreaza aerul salbatic si nu este foarte aglomerata. Este plaja perfecta pentru un sejur linistit sau pentru o vacanta cu copiii ca pe vremuri, cand intindeai rogojinile direct pe nisip si construiai impreuna cu cei mici castele de nisip si forme diverse. Plaja Vadu este destul de izolata de civilizatie, astfel ca este necesar sa mergi pregatit acolo si cu ceva mancare la pachet deoarece gasesti ceva de mancare in cel mai apropiat sat, care este la aproximativ 10-15 minute de mers cu masina.

plaje salbatice

Plaja Corbu

Plaja Corbu este o plaja mai mica, destul de cunoscuta de turistii pasionati de plajele traditionale, care tanjesc dupa statul la plaja direct pe cearsaf sau cei care vor sa isi vada copiii alergand nestingheriti pe nisip, fara sa deranjeze siluetele expuse la soare, fara sa calce pe chistoace de tigari si pahare de bere sau sa fie ademeniti de vanzatori ambulanti cu alimente tinute in conditii dubioase. Departe de agitatie si muzica data la maxim, departe de fite, sezlonguri si baldachine care costa cat cazarea pentru o noapte, plaja Corbu iti ofera liniste si relaxare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *