De unde se pot obține certificatele ISO?

Lucrez la o companie națională cu multe colaborări externe și printre sarcinile mele de serviciu există și obținerea certificatelor ISO necesare. Astfel, am aflat că IQC România este un organism de evaluare a conformității, independent și multinațional, parte a grupului IQC Global, care consideră că eficiența managerială avansată este mai importantă decât orice certificare. Astăzi puteți vedea de unde se pot obține certificatele ISO.

IQC România reprezintă Integrated Quality Certification Pvt. Ltd. (IQC), cu biroul în Bangalore, India. IQC e un organism de evaluare a conformității, independent și multinațional, în domeniul de certificare și inspecție, prezent în 9 țări (Arabia Saudită, Australia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, India, Indonezia, Malayesia, România și Turcia) și pe 3 continente (Europa, Asia și Australia).

Acreditări și recunoașteri ale IQC – Acreditarea e evaluarea independentă a organismelor de evaluare a conformității cu standardele recunoscute pentru a asigura imparțialitatea și competența lor. Organisme de acreditare sunt stabilite în multe țări, cu scopul principal de a se asigura că organismele de evaluare a conformității sunt supuse supravegherii de către un organism cu autoritate.

Acreditarea IQC e dată de către JAS-ANZ (Joint Accreditation System of Australia and New Zealand), un organism de acreditare înființat în 1991 de către guvernele din Australia și Noua Zeelandă, responsabil pentru asigurarea acreditării organismelor de evaluare a conformității în domeniul de certificare și inspecție, care demonstrează competența și independența acestor organisme. JAS-ANZ are peste 125 de organisme de evaluare a conformității acreditate, cu un numar de peste 100.000 de organizații certificate, în peste 20 de țări.

Este bine de știut faptul că pe site-ul www.iqcr.ro se poate verifica gratuit valabilitatea oricărui certificat ISO. Oricum, ar trebui să studiați cu multă atenție acest site, dacă lucrați în acest domeniu de activitate.

Ofertă de servicii – În prezent, IQC România dispune de personal calificat și competent pentru auditarea sistemelor de management în conformitate cu cerințele multor standarde internaționale de referință, dintre care amintim:

ISO 9001:2008 – Sistemul de Management al Calității;

ISO 14001:2004 – Sistemul de Management al Mediului;

OHSAS 18001:2007 – Sistemul de Management al Sănătății și Securității Ocupaționale;

ISO 22000:2005/HACCP – Sistemul de Management al Siguranței Alimentului;

ISO 27001:2005 – Sistemul de Management al Securității Informaționale;

ISO 13485:2012 – Sistemul de Management al Calității pentru dispozitive medicale.

FSSC 22000 – Sistemul de Management al Siguranței Alimentului – schema completă;

ISO 50001:2011 – Sistemul de Management privind Energia;

ISO/IEC 20000-1:2011 – Sistemul de Management al Serviciilor IT;

SA 8000 – Sistemul de Management pentru Responsabilitate Socială;

ISO/TS 16949:2009 – Sistem de Management al Calității în Industria Automotive;

ISO 31000:2009 – Sistem de Management al Riscului;

ISO/PAS 28000:2007 – Sistem de Management al Securității Lanțului de Furnizori;

AS 9100 – Sistem de Management al Calității pentru Industria Aeronautică, Spațială și de Apărare.

Motive ca să alegeți IQC România

 Respect – Acest organism își respectă toți clienții și îi tratează în mod egal, cu aceeași deferență, adaptându-ne serviciile individual, pentru fiecare client în parte.

Recunoaștere – Certificatele emise sunt recunoscute internațional, fiind acreditate de către Joint Accreditation System Of Australia & New Zealand (JAS-ANZ), membru al IAF-Multilateral Recognition Agreement (MLA).

Competență – IQC Romania selectează întotdeauna cel mai experimentat auditor din punct de vedere al domeniului de activitate al clientului. Dacă situația o impune, în cadrul echipei de audit se pot regăsi experți tehnici ai domeniului de activitate al clientului.

Seriozitate – Cei de la IQC România sunt dedicați 100% activităților pe care le desfășoară, scopul fiind aducerea de plus valoare în organizațiile clienților lor. Oferă soluţii eficace clienţilor, încearcă să-i cunoască în cele mai mici detalii, iar soluţiile oferite le vor pregăti ţinând cont de caracteristicile fiecăruia.

Flexibilitate și operativitate – În toate etapele procesului de certificare, de la semnarea contractului și până la obținerea certificatului, sunt deschiși propunerilor clienților. Pentru că vor ca experiența avută cu IQC Romania să fie cât mai plăcută, încearcă să-și adapteze serviciile conform așteptărilor clienților, dacă aceasta nu presupune o abatere de la procedura de certificare, desigur.

Prețuri avantajoase – Ținând cont de calitatea serviciilor oferite, de experiența auditorilor și a experților tehnici din echipa de audit, IQC Romania dorește să vină în fața clienților cu cele mai bune oferte de certificare, echilibrând perfect balanța între calitate și cost, astfel încât aceștia să fie mulțumiți.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *