De la MMORPG la MMPSD

Am zis mai demult că nu voi face politică pe blog. Însă anti-politică pot face? Întreb și eu.
În ultima vreme se vorbește de evenimentul susținut pe Stadionul Național, unde s-au strâns 70.000 de oameni să-l aclame pe Ponta, candidatul PSD la președinția țării.

În primul rând, e legală treaba asta? Poți să închiriezi stadionul național pentru evenimente politice? Dacă era un concert mai înțelegeam, cu toate că și atunci e cam nasol, se strică gazonul etc. Pe deasupra, să închizi 3 bulevarde principale din zonă doar ca să se parcheze 1000 de autobuze, camioane și microbuze, care au adus susținătorii din toate colțurile țării? Pe ăia din mormânt i-au scos, sau îi păstrează doar când să dea cu stampila?

În al doilea rând, știu că trădarea de țară se pedepsește cu pușcărie sau moarte, nicidecum cu urale pe stadion, cu gura plină de popcorn și bere. Mda, nici măcar mici nu le-au dat ăstora, ci popcorn și bere îndoită cu apă. Extraordinar eveniment.

Zid trădare de țară, deoarece din 1990, de când a venit FSN-ul la putere (strămoșul PSD-ului), țara a fost dată pe degeaba sau vândută pe doi lei, ca pe-o curvă bolnavă, schioapă și chioară de un ochi.
S-a schimbat treaba în democrație, e mult mai bine, acum poți urla în gura mare “MMPSD” fără să te bage la zdup, înainte nu puteai. Cum de în 1990 au venit disponibilizările în masă? De ce s-au închis fabricile și uzinele? Ce, nu mai era nevoie de tractoare, de șaibe, de șuruburi? Nu-mi spuneți că s-a modernizat țara brusc și s-a mecanizat tot sistemul de producție. S-a stagnat producția, apoi a regresat. adică acum cumpărăm de la alții șaibe, cuie, tractoare, fel de fel. Și totul a fost făcut cu acordul FSN-ului. Acum urmașul lui FSN vrea să aibă un om pus în fruntea țării. E corect așa ceva? Asta pe linie de partid, în 20 de ani cât a fost la putere PSD-ul nu mi-a făcut nimic bun. Doar s-a îmbuibat de pe spinarea mea și-a celorlalți.

În al treilea rând, ca un partid politic puternic în țară, cum dracului să pui asemenea specimen ca Ponta drept candidat la președinție? Cine conduce partidul din umbră? Tot tătuca Ilici? Mă îndoiesc. Apropos de Iliescu, a declarat nu demult că Ponta e cam prostănac… Mergeți și votați ca oile.

Avem vreo 14 candidați la președinție. Deh, e ditamai ciolanul de ros. Încă mai e, dacă se îndoia cineva. Țara asta încă mai poate fi furată. Dar cică nu e bine să punem răul înainte. Să ne gândim la lucruri frumoase.

ĂLA care va ieși președinte, va face în cei 4 ani de mandat numai lucruri frumoase. Se vor temina stațiile de metrou aflate în lucru. Se vor termina autostrăzile aflate în lucru de 25 de ani. Se vor crea sute de mii de locuri de muncă. Se vor mări salariile, pensiile și alocațiile. Se va ridica nivelul de trai.
Parcă în România chestia asta ar suna utopic. Așa am fost învățați. Să fim furați și să suferim în tăcere. Însă eu cred că se va schimba treaba asta. Cine naiba a zis că viitorul e-n mâinile noastre?
mmorpg

O veche zicală zicea că norocul și-l face omul cu mâna lui. Îmi amintesc și eu bine cazul unui văr aiurit de la țară, fără prea multă glagorie. I se potrivește de minune zicala “Prost să fii, noroc să ai“.
A pus omul într-o zi banii de motorină (avea un tractor) la pariuri online Unibet. Când a aflat tată-su, l-a rupt cu bătaia, că-i trebuia a doua zi tractorul să meargă nu știu unde. Însă după câteva zile, avea să-l laude peste tot în sat. Norocul a făcut că toate cele 6 meciuri jucate de el pe bilet să iasă exact cum se gândise. Vreo două erau cu cotă d-asta de 8 la 1, luptau ăia să scape de retrogradare, ceva de gen.

Și uite așa, singur și-a făcut omul norocul. Chiar am vorbit cu el acum o vreme și l-am întrebat cu cine votează. M-am mirat să aud că nu vrea să voteze cu roșii. Așadar, nu toți țăranii sunt amăgiți cu 100 de lei, o sticlă de ulei și un kil de zahăr. Și asta nu poate decât să mă bucure!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *