De ce sa optezi pentru tamplarie din lemn stratificat?

Indiferent ca este vorba de usi de interior, de usi de exterior sau de ferestre, cu siguranta cel mai important aspect al acestora trebuie sa faca referire la materialul din care sunt confectionate. Pe piata se gasesc variante multiple, de la tamplarie din lemn stratificat, pana la cea din PVC sau aluminiu, toate acestea diferentiindu-se intre ele in functie de caracteristicile predonimante, precum si un functie de pretul de achizitie si montaj. Pentru mai multe detalii, puteti viziona site-ul nostru.Este extrem de important ca atunci cand iti achizitionezi o casa sau iti doresti doar sa iti reamenajezi locuinta sa optezi pentru produse de calitate superioara, usile si ferestrele fiind o investitie care poate costa mai mult, dar care trebuie sa fie si rezistenta pentru a te bucura de ele o perioada cat mai indelungata.

Produsele si tamplaria din lemn stratificat sunt tot mai des intalnite in zilele noastre, reprezentand o alegere moderna si minimalista, oferind atat avantaje de ordin practic de care ne putem bucura cat mai mult timp, precum si avantaje de ordin estetic, fiind frumoase si aspectuoase. In acelasi timp, atunci cand se opteaza pentru tamplarie din lemn stratificat, trebuie precizat faptul ca aceasta reprezinta si o solutie prin care se preiau toate calitatile lemnului, integrandu-se cu usurinta in orice tip de design interior.

Lemnul stratificat, un material de calitate

Fiind un material 100% ecologic, lemnul este folosit la nivel mondial pentru constructii sau tamplarie, aspectul natural al acestuia fiind extrem de atragator, mai ales pentru persoanele care isi doresc o amenajarea interioara deosebita. Tamplaria din lemn stratificat se potriveste oricarui stil decorativ, oferind si posibilitatea de a se finisa in numeroase nuante si culori, precum si de a fi realizata cu diverse ornamente aplicate, in functie de gusturi si preferinte.

Lemnul stratificat este obtinut prin suprapunerea si lipirea prin presare a mai multor straturi de lemn natural, adezivul utilizare pentru stratificare fiind unul special, de calitate superioara, extrem de rezistent la apa. Rezultatul este o structura rigida si stabila, din care se pot confectiona diverse piesele de mobilier, precum si tamplarie din lemn stratificat. 

Avatanjele tamplariei din lemn stratificat

Material extrem de durabil

Atunci cand se fabrica tamplaria din lemn stratificat se utilizeaza lemn de esenta tare, din care se construiesc profilele necesare realizarii ferestrelor si tocurilor de usa, acest material fiind unul extrem de durabil in timp, cu o durata mare de viata. 

Confort termic si fonic

Un alt avantaj pe care il are tamplaria din lemn stratificat se refera la faptul ca acest material are o capacitate izolatoare enorma, mult superioara cu cea a aluminiului si asemantoare cu cea PVC. In general, caldura din casa se pierde, mai ales iarna, insa daca ati optat pentru tamplarie din lemn stratificat trebuie sa stiti ca indiferent de temperatura de afara, in interior se va pastra temperatura existenta. Din punct de vedere al zgomotelor, acest tip de tamplarie izoleaza fonic extrem de bine.

Rezistenta la actiuni mecanice

Datorita modului de fabricare a unei tamplarii din lemn stratificat, structura rezultata rezista extrem de bine la actiuni mecanice. Astfel, acest tip de tamplarie nu se umfla sub actiunea apei si a umezelii si nici nu se degradeaza la actiunea vantului sau a razelor solare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *