De ce sa alegi Thassos ca destinatie de vacanta?

 

Thassos este considerata una dintre cele mai frumoase insule ale Greciei, din Marea Egee.  Aceasta a fost denumita Insula de Smarald, de asemenea, este locul unde se obtine cel mai bun ulei de masline din toata Grecia.

De ce sa alegi Thassos?

Insula Thassos este recunoscuta pe plan mondial datorita vinului si al mierii de pin. De asemenea, aici se produce cea mai alba marmura din lume. Datorita bogatiilor de care dispune aceasta mica insula, a fost vanata si cucerita de foarte multi, fiecare lasandu-si amprenta asupra arhitecturii, traditiilor si culturii locale.

Insula Thassos

Capitala insulei este numita tot Thassos, acesta fiind centrul administrativ si comercial al insulei, unde se pot vizita numeroase obiective turistice, descoperiri arheologice, dar si diverse atractii si activitati specific grecesti.

Ce merita vizitat pe insula?

Unul dintre cele mai pitoresti locuri de pe insula este satul Aliky, unde se afla un important sit arheologic si o veche cariera de exploatare a marmurei. Aici te poti relaxa pe una din cele doua plaje faimoase cu nisip alb, foarte cunoscute sau in unul dintre numeroasele restaurante si taverne deschise in vechile case saracacioase ale pescarilor, care au fost renovate si modernizate.

De asemenea, aici va puteti relaxa in cel mai fascinant loc de pe insula, acea piscina naturala numita Giola, formata prin prabusirea tavanului unei grote si inundata de apa marii.

Cea mai cunoscuta plaja din toata insula, Marble Beach, este situata in nordul insulei si este formata din nisip fin si marmura maruntita, iar bucatile de marmura alba de pe fundul apei reflecta acea culoare verde marin intr-un fel unic, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este denumita Insula de Smarald.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *