Cum scapi de oboseala?

Ca femeie, datorita diverselor roluri pe care le ai de-a lungul vietii,cel de sotie, de mama, de gospodina sau de ce nu, femeie de afaceri , ajungi de multe ori sa simti acele stari de oboseala cronica care te aduc in punctul in care nu iti mai doresti sa faci nimic, doar sa te imbraci in pijamale si sa ai parte de cea mai lunga partida de somn din toata viata ta.

    Exista anumite situatii cand acest tip de oboseala se manifesta pe o perioada mult mai mare de timp, de aceea este necesar sa apelezi la sfaturile unui medic specialist.

Ce trebuie sa faci pentru a scapa de oboseala?

Oboseala

Pentru a remedia aceste probleme, este foarte important sa iti stabilesti un program de somn, iar daca suferi de insomnii trebuie sa iti faci o regula din faptul ca trebuie sa mergi la somn doar atunci cand simti ca adormi.

Pentru un somn de calitate este foarte important ca din camera in care dormi sa fie eliminate toate elementele care produc lumina sau zgomote, sa mentii o temperatura potrivita, insa nu trebui nici sa consumi tutun, alcool sau cafea cu o perioada de timp inainte de a dormi.

In timpul zilelor libere este benefic pentru organism sa ai parte de cel putin o ora de somn de-a lungul zilei, de asemenea, atunci cand timpul iti permite, este foarte eficient sa apelezi la activitati sportive de tot felul, caci acestea vor reusi sa te tina intr-o forma buna.

Cele mai multe stari de oboseala apar pe perioada iernii, atunci cand nu ne mai putem bucura de alimente proaspete, bogate in vitamine, dar nici de miscarea fizica de care avem parte in timpul verii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *