Cum scăpăm de toate deșeurile planetei?

V-ați gândit vreodată cum putem scăpa de toate deșeurile planetei?
Există îngropatul în pământ, aruncatul în mare, arse. Dar metodele astea sunt al naibii de costisitoare și periculoase pentru mediu. Desigur, nu de mediu ne plângem noi, ci de faptul că niciun deșeu nu dispare complet, nici măcar ars. Rămân în urmă alte deșeuri carbonizate (în cazul arderii).
Dar eu am găsit soluția de-a scăpa de toate deșeurile. Și când zic toate, mă gândesc la gunoiul menajer de zi cu zi, în general de gunoaiele din gropile de gunoi. Nu mă refer la cel radioactiv, de care nu putem scăpa orice i-am face.
Soluția este tot arsul gunoiului. Dar într-o manieră mult mai simplă, mai elegantă, fără a lăsa urme în urmă.
Să aruncăm tot gunoiul în… vulcan!
burning-man

Lava topește orice. De la fructe, legume, carne, oase, mașini, sticlă. Absolut orice se topește în lavă. (Titanul NU SE TOPEȘTE ÎN LAVĂ), având temperatura de topire de la 1700 de grade, iar lava are în jur de 1100 de grade. Vulcanii din Hawaii au o temperatură mai mică, de aproximativ 750 de grade.

Deci nu chiar orice. Bine, scoatem titanul, care oricum e metal și este folosit, deci se poate reutiliza. Însă vorbesc de gunoiul de zi cu zi. Cojile de banane, pet-urile de bere, dozele de cola… Chestiile uzuale. Ba chiar poți scăpa mișto și de câteva crime (acolo a ascuns-o Cioacă pe Elodia?).

așadar, când veți mai arunca niște tone de gunoi, gândiți-vă ce ușor s-ar putea scăpa de el fără prea multe dureri de cap, aruncându-l într-un vulcan.
Și drept dovadă, vă las cu niște filmulețe.


6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *