Cum poti fi influentat de tablourile motivationale?

Atunci cand lucrurile devin grele, multi oameni se intorc la un citat motivational pentru un pic de inspiratie. Altii isi pun pe pereti tablouri motivationale sau tablouri cu mesaje inspirationale. Unele dintre aceste mesaje motivationale au devenit parti celebre ale lexiconului societatii. De aceea, vom gasi mereu afisat pe peretele unui om de succes, tablouri cu citate ca:

  • “Nu am dat gres. Pur si simplu am descoperit 10.000 de idei care nu functioneaza.” – Thomas Edison
  • “Nimeni nu te poate face sa te simti inferior fara consimtamantul tau” – Eleanor Roosevelt
  • “Daca nu poti zbura, fugi. Daca nu poti fugi, mergi. Daca nu poti merge, taraste-te. Orice ai face, trebuie sa mergi inainte.” – Rev. Martin Luther King, Jr.

Cum sunt influentati oamenii de mesajele inspirationale?

Dar din toate lucrurile pe care oamenii celebri, influenti, trebuie sa le spuna, ce face ca unele transformari de expresie sa fie atat de puternice incat sa devina mantre de generatii? Evident, oamenii care tind sa se simta inspirati de citate motivationale, le vor gasi mai rezonante decat cei care nu gasesc fraze simple si zic ca au o semnificatie deosebita.

Exista un proces de autoselectie care ingusta segmentul de oameni care sunt atrasi de vorbe motivationale. Dincolo de asta, mesajul ce va poate atinge poate sa va ajute ca ceea ce doriti sa realizati, sa se intample. Acesta poate fi un stimulent puternic pentru a incerca si mai mult. Daca profesorul, antrenorul sau mentorul dvs. crede ca puteti face ceva, este foarte probabil sa o faceti. Oamenii au un apetit pentru o intelepciune bine exprimata, motivationala.

Cuvintele liderilor recunoscuti in domeniul afacerilor, al politicii si al artelor pot, de asemenea, sa detina mai multa gravitate datorita presupunerii ca, atunci cand oamenii se afla in pozitii publice, pot duce la indeplinire lucruri, sunt intelepti sau chiar exceptionali astfel incat sa-si atinga scopurile. Aceste perceptii pot face ca mesajele acestor lideri sa fie mai puternice. Si iata si de ce, sa citesti mesaje inspirationale sau sa ai in fata ochilor mereu un tablou motivational cu mesaje care sa inspire, va poate duce spre scopul propus mult mai repede. 

Tablourile motivationale care folosesc si imagini puternice si apeleaza la natura noastra aspirativa, pot fi semnificative si puternice in schimbarea gandirii noastre si ne ajuta sa vedem ceva in noi insine, pe care vrem sa-l schimbam sau sa-l depasim. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care citatele motivationale sunt transmise de generatii atat in scris, iar mai nou, prin vizualizarea lor cu ajutorul tablourilor motivationale.

Uneori, toata inspiratia de care aveti nevoie pentru a va ghida spre succes poate fi gasita in doar cateva cuvinte simple de intelepciune. Sau puteti gasi inspiratie personala de la cineva care a fost acolo, a facut ceva si a facut-o bine.

 Iata de ce multi oameni de succes isi decoreaza birourile cu tot felul de tablouri motivationale. Cel mai important este ca acestea ii ajuta sa devina un om de succes si mai bun decat este deja.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *