Construieste-ti o reputatie online de top pe piata de marketing afiliat si converteste-o in profit!

Oamenii au incredere in cei care prezinta o reputatie solida in mediul online si care pot fi considerati influenceri. Clientii au incredere in cei care si-au dovedit pana atunci calitatea in ceea ce priveste produsele recomandate, aceasta incredere fiind transformata in leads si profit. Asadar, de ce sa nu lucrezi intens la construirea unei reputatii online de top si apoi sa o convertesti in profit? Facebook are peste 8,4 milioane de conturi in Romania, Twitter peste 375,000 de ciripitori, iar Instagram aproximativ 443,000 de posesori de conturi – niste date statistice pentru oricine citeste sau niste oportunitati de a face profit pentru tine?

Transforma-te intr-o baza de referinta online si vinde masiv!

Oamenii se bazeaza pe oameni, nu pe reclamele platite, iar tu poti transforma acest lucru in avantajul tau! Reputatia online se construieste atat prin intermediul unui site sau blog personal, cat mai ales pe retele de socializare, care sunt punctele de intrare si iesire ale viitoarelor tale recomandari. Atrage-i pe oameni postand continut de calitate, care sa le ofere intotdeauna alternative (gandeste cat mai constructiv si cat mai orientat catre client), pentru ca oamenii vor aprecia mereu pe cel cu care se idetifica. In momentul in care numarul de membri ai comunitatii tale si al cititorilor este crescut va trebui sa-I directionezi catre produsele pe care le oferi prin intermediul linkului tau de afiliat. Pentru aceasta trebuie sa:

  • Oferi continut optimizat pentru mobil, atat sub forma standard (de articol care se citeste online), dar si sub forma de pdf (care poate fi descarcat si citit altadata sau mai tarziu);
  • Plasezi butoane de distribuire a continutului, astfel incat acesta sa poate ajunge la cat mai multe persoane;
  • Le oferi intotdeauna alternative, chiar daca acest lucru nu este pe placul tau si presupune mult mai multa munca;
  • Plasezi butoane rapide de share cat mai la indemana, astfel incat persoana sa nu fie nevoita sa faca scroll pana ajunge la butonul de distribuire.

Construirea reputatiei implica timp alocat atat analizarii tendintelor clientilor si preferintelor acestora pentru anumite categorii de continut, dar si pentru crearea acestui continut. Articolele sunt baza in ceea ce priveste atingerea acestui obiectiv, dar, atunci cand gandesti creativ, poti oferi ghiduri, podcasturi si infografice bine realizate si utile. Orienteaza-te catre client, gandind asemenea lui si seteaza-ti asteptarile la maxim, ceea ce te va determina sa depui maximul de efort.

Mai tarziu, atunci cand vei incepe cu plasarea de advertoriale, acestea trebuie sa fie astfel concepute incat sa para o favoare pe care le-o oferi clientilor. Nu trebuie sa fii persuasiv in sensul dur al cuvantului, ci sa faci totul sa para cat mai interesant. In mod special, nu promova produsele decat pe baza unei analize a clientilor si sferei lor de interese, astfel incat sa nu cazi in capcana promovarii unor produse care nu le sunt accesibile acestora.

Reputatia dobandita online te ajuta atunci cand activezi pe piata marketingului afiliat, asa ca foloseste-o cat mai inteligent posibil, astfel incat sa ai parte de un profit proportional eforturilor depuse!

Informatii inspirate pe baza – https://www.leadmagnet.ro/site-uri-pentru-marketing-afiliat/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *