Competitia de inot Motivation-Vodafone, la cea de-a sasea editie

Peste 50 de iubitori ai sportului, persoane cu dizabilitati, angajati Vodafone Romania si reprezentanti ai Fundatiei Motivation Romania au participat la competitie

Bucuresti, 26 iunie 2015 – Fundatia Motivation Romania impreuna cu Fundatia Vodafone Romania au organizat joi, 25 iunie, cea de-a sasea editie a competitiei anuale de inot Motivation-Vodafone, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu. La eveniment au participat peste 50 de iubitori ai sportului, persoane cu si fara dizabilitati.

Utilizatori de scaune rulante, sportivi cu dizabilitati intelectuale si persoane fara dizabilitati au inotat cate o stafeta de doua bazine a 50 de metri. S-au intrecut sase echipe de inotatori. Fiecare echipa a fost formata din sapte persoane, dupa cum urmeaza: cate trei angajati Vodafone,  doi reprezentanti ai Fundatiei Motivation Romania – dintre care un utilizator de scaun rulant si o persoana fara dizabilitati – si cate doi sportivi cu dizabilitati intelectuale. Scopul evenimentului este acela de a promova sportul ca modalitate de relaxare si de integrare sociala, precum si abilitatile persoanelor cu nevoi speciale.

DSC_0178

„De peste 13 ani, impreuna cu Fundatia Motivation Romania, sustinem initiative pilot si proiecte prin intermediul carora oferim sanse egale persoanelor cu dizabilitati si oferim accesul la servicii de specialitate si echipamente de mobilitate personalizate. Mai mult decat atat, ne bucura si suntem mandri ca voluntarii Vodafone raspund de fiecare data si se implica, in numar mare, in evenimentele sportive organizate in parteneriat cu Fundatia Motivation”, a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

 „Evenimentul de inot Motivation-Vodafone este un prilej de a sarbatori impreuna libertatea de miscare, de a impartasi pasiunea pentru sport si de a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati. Sunt multi aceia carora trebuie sa le multumim ca am ajuns la editia a sasea a acestui eveniment: Fundatiei Vodafone Romania, tuturor inotatorilor de la Vodafone, Motivation si Special Olympics, voluntarilor de la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport”, a spus Cristian Ispas, Director General al Fundatiei Motivation Romania.

Mai mult decat o competitie, evenimentul de inot Motivation-Vodafone este o intalnire intre prieteni. Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania.

Fundatia Vodafone Romania sustine Fundatia Motivation Romania de 14 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor cu dizabilitati din intreaga tara si pentru dezvoltarea oportunitatilor de terapie ocupationala pentru tineri cu dizabilitati severe dezinstitutionalizati in casele de tip familial Motivation.

***

Fundatia Vodafone Romania a finantat, in cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari  copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit 20 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

Fundatia Motivation Romania este o organizatie neguvernamentala infiintata in 1995 pentru a oferi scaune rulante personalizate si servicii de viata independenta persoanelor cu dizabilitati din Romania. Incepand din 2003, Motivation ofera servicii rezidentiale si educative in comunitate pentru 37 de copii si tineri cu dizabilitati severe transferati dintr-un centru de plasament. Unii dintre tinerii cu dizabilitati din casele de tip familial Motivation participa la competitii sportive nationale si internationale Special Olympics.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Codruta Hedesiu – Coordonator Comunicare, Fundatia Motivation Romania, tel: 0730.190.928, e-mail: c.hedesiu@motivation.ro.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *