Cică sunt maimuță!

Tot de ziua mea m-a sunat un șugubăț să-mi zică faptul că în zodiacul chinezesc, eu sunt maimuță.
– Merci mă, știam… chiar trebuie să-mi aduci aminte?
– Nu bă, că e de bine!
– Cum naiba să fie bine? E-o diferență ca de la cer la pământ între maimuță și leu!

Și m-a luat și mi-a povestit omul de fel de fel. Cum că astrele mi-au hrăzărit o soartă bună, că maimuța aia nu e normală, e maimuță de foc, care supă taman la fix cu zodia mea, că leul e animal de foc. Ce mai, pe timp ce vorbea mă și vedeam deja împărat stimat de toată lumea, mă vedeam deja inventatorul teleportării macromoleculare și un mare deținător de insule în Pacific.

Ce știu eu despre zodiac? Nimic! Mai nimic adică. Aceeași chestie cu lucrurile de bine mi le spusese și un nene acum vreo 25 de ani, care-mi ăcuse diagrama? Așa-i zice? diagramă solară, fel de fel de calcule, de planete, tangențe, unghiuri… Mai am pe undeva desenul ăla, l-am pătrat ca atunci când voi fi mare și juma de planetă mă va stima, am să pun desenul într-o ramă frumoasă. Neapărat din lemn de cireș! De fapt, nu. Îmi plac mult cireșele și n-aș vrea să fie vreun pom omorât pentru un drac de ramă… din lemn de nuc. Așa-i mai bine, nu-mi plac nucile. Și oricum, dintr-o creangă se pot face câteva rame, nu trebuie să doboare tot pomul!

Și mai ziceam ceva de faptul că leul nu mi se pare a se pupa cu maimuța, care i-ar fi net inferioară. Cred că ăștia de la Riot Games au citit mai multe despre zodiacul chinezesc. Asta deoarece dacă e să lupți contra lui Wukong în League of Legends, e mare belea pe capul tău. Te bate maimuța aia de zici că n-ai avut noroc în viață.
Leu să fii, Rengar adică,
Cu Wukong nu-i luptă mică!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *