Cea mai completă trusă de scule!

Taică-meu se lăuda că are una din cele mai complete truse de scule. Doamne, cât se înșela… Dacă avea un set de șurubelnițe, 5 feluri de cuie, holșuruburi și două ciocane, de dimensiuni diferite, credea că are tot ce-i trebuie. Bine, mai avea vreo 4 patente, unul chiar cu ciocul subțire, cum mai nimeni nu avea. Cu timpul însă, am aflat că unei truse îi mai trebuiesc scule diferite, nu te poți baza întotdeauna pe ceea ce ai.

Cel mai mult am suferit după lipsa unor chei fixe și tubulare. Mai ales când aveam de schimbat vreun obertain la robinet sau de schimbat vreun furtun de la baterie. Furtun, care, după cum bine se știe, se strică într-un mod alarmant, o dată la 2 ani trebuie schimbat deoarece apa calcaroasă atât a mâncat din material, încât a topit cauciucul, ruginind și mantia exterioară, din țeătură metalică.

Dar, să revin la trusa de scule. Acum, trusa de scule ocupă un sfert de balcon. Am pus acolo un fost corp de bibliotecă, pe care l-am tăiat singurel cu un șoricel. Deh, mi-au trebuit și scule electrice, deci am luat un pistol de lipit (căruia îi trebuie o nouă ansă – o banală sârmă de cupru), un șoricel și-o bormașină. Însă, atât de proastă e bormașina aia, încât m-am chinuit jumătate de oră să dau gaură în tocul ușii. Vreo 7 cm așa de lemn de brad. Nu cred să fie burgiele de vină, ideea e că au funcționat perfect la o bormașină de firmă, Makita parcă. Are socrul meu scule electrice bune.

Mi-a mai trebuit într-un timp sfic, așa că m-am dus și-am cumpărat. Tot atunci am luat și un clește de tăiat sârma și un cric pneumatic, cel vechi ajungând acum o bucată inutilă de metal.

Mi-am înnoit “garderoba” și cu o groază de cuie (a se citi și cadoul perfect). La 4-5 lei un kilogram de cuie, am luat de la cuișoare până la holșuruburi de căpriori. să fie nene, cine știe când ai nevoie să-ți prinzi ceva plăci de metal peste geamuri, să nu îți intre în casă vreun zombie, și te prinde molima că te aperi cu ciocanul și făcălețul…
Însă, la modul cel mai serios, trusa de scule perfectă nu există. E imposibil să ai absolut toate sculele posibile și imposibile. Nici măcar la magazinele de specialitate nu găsești de toate. Ca de exemplu, am căutat un neon circular.
– Nu avem așa ceva. Nu am avut niciodată, cum adică neon circular?

Până la urmă, am găsit la un magazinaș la colț de stradă, avea vreo 4 modele, să-ți alegi… Astra printre detergenți, ghips, cuie, șmirghel, bureți de baie, baterii și găleți de plastic…
scule

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *