Ce prostii mai cumpără românii de pe net?

Oare ce prostii mai cumpără românii de pe net? Nu vă va veni să credeți!

Am citit de curând cum un timișorean a comandat un telefon de pe net și-a primit în colet o cărămidă, frumos ambalată în “bubble-wrap” ca să nu se strice. Asta-mi aduce aminte de un banc vechi, apropos de stricat:

Un american, un francez și un român sunt băgați la pușcărie undeva în Asia. Și aveau ăia o pușcărie model, fiecare era închis în cameră ermetică, nu avea nimic pe unde să iasă, doar ventilația era făcută ok, cu toate că nu se vedea. Și fiecăruia i se dă două bile de metal.
Peste o săptămâă se duc la francez să vadă ce face. Ăla, botezase o bilă Jaques iar pe cealaltă George și vorbea cu ele de parcă erau prieteni de ani buni. Ba chiar s-a supărat încarceratul că era deranjat din discuția pe care tocmai o avea cu prietenii lui buni.
Americanul era în transă, stătea în poziția Lotus și folosea bilele ca pe Baoding Balls. Zumzăia.

Au trecut apoi la român. Care stătea pe pat și era trist:
– Ce faci domnule?
– Sunt trist, nu am ce face… n-am o carte să citesc, nimic, o iau razna!
– Păi ți-am dat două bile, ce-ai făcut cu ele?
– A, porcăriile alea? Una s-a stricat și una am pierdut-o!

Așa și timișoreanul nostru, a primit o cărămidă învelită bine, ca să nu se strice!

Așadar, românii cumpără telefoane, tehnologie. Din magazinele din țară se cumpără de toate, din afară nu prea îți vine să iei un televizor, de exemplu. Deoarece la 400 de dolari costul lui, mai vin 50 de dolari taxele de transport, plus 24%, TVA-ul pe care ți-l percepe statul român pe produs. aici e marea mizerie. Acel 24%. Adică încă 100 de dolari, dați așa la stat, de dragul de-a da.
Și cu 500 de dolari îți iei televizorul din raft, cu garanție, factură, totul gata și frumos. de, mai ieftin ca-n afară cu 50 de dolari. Adică 200 de ron.
Vă dau un sfat cu ocazia asta. Dacă luați ceva din afară, aveți grijă să nu depășească 40 de dolari. Asta deoarece nu se va băga vama în colet să vadă ce e. am primit așa un laptop de 90 de dolari fără TVA, fără nimic. Plus un ceas de 45 de dolari. Însă, printr-o întâmplare nefericită, când am luat o cameră video de 20 de dolari, s-a băgat vama pe fir și mi-a luat 6 lei.

Bijuterii. se cumpără tone. Unele din magazine de specialiate, altele de la vânzători ambulanți, made in China.Uneori prinzi produse de calitate, alteori junk-uri. Sfat: unde scrie GP este Golden Plated, adică nu e aur, indiferent că e prețul mare sau scrie 24K, 18K. este doar placat, cu o foiță subțire, care după două trei spălări cu săpun se dezlipește de pe matalul chior aflat pe dedesubt. Nu vă sfătuiesc să luați aur. Argint da, se meriă. Cu 20 de dolari luați ceva frumos, unicat, sau care la noi costă peste 150 ron. Atenție să scrie Sterling Silver 925 pe el. (în titlul produsului). A, să nu săriți la tigetan sterling, e un amestec de aluminiu cu alt metal, care are în componență maxim 20% argint. Nu se va oxida totuși. Va arăta ca argintul, poate nu așa strălucitor, însă nu va fi argint. Și va costa puțin, la 3 dolari un inel.

Pentru piața autohtonă însă, oferta este vastă. Poți cumpăra online de la țigări, sucuri, coșul zilnic de cumpărături, până la mașini și apartamente. Și pentru că tot ne apropiem de Paște, ați face bine să vă luați ceva de pe net, evitând cozile și nervii. Cumpara cosuri Paste de la Gift Idea. Așa împușcați câțiva iepuri dintr-o lovitură. Scăpați de luatul vinului, ciocolățelelor, sau a nelipsitului cozonac.
cos-paste
A, uite o chestie pe care chiar nu v-o recomand s-o luați de pe net. Carnea de miel!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *