Ce mi-a recomandat arbitrul elganței

Prietenul meu, Ștefan, era considerat un fel de arbitru al eleganței încă din liceu, iar în facultate și-a întărit acest statut, fiind cel mai elegant student. Fiindu-i mai apropiat, l-am văzut îmbăcând și haine mai puțin elegante, mai ales prin casă, dar asta nu i-a știrbit cu nimic din renume, personal văzându-l ca un exemplu de bun-gust. De aceea l-am și vizitat înaintea Crăciunului de anul trecut, cu certitudinea că mă va îndruma să achiziționez niște parfumuri bune. Să vedeți ce mi-a recomandat arbitrul eleganței.

Telefonic, el m-a întrebat ce fel de parfumuri doresc, originale sau replici. Știam că replicile sunt niște făcături de valoare îndoielnică, de care ar trebui să mă feresc, dar Ștefan mi-a modificat optica.

– De ce tocmai tu mă întrebi de mărfuri de duzină, Fane? l-am întrebat eu.

– Nu toate replicile sunt niște copii nereușite ale unor branduri faimoase. Există unele replici de cea mai bună calitate, A++, pe care le-aș recomanda oricui. De altfel, toate marile magazine de profil de pe întreg mapamondul comercializează și astfel de replici. Așa-i piața la ora asta. Treci pe la mine și vom putea vorbi mai pe larg!

Ajuns în locuința lui, prietena lui Ștefan, alta decât cea pe care o știam, ne-a servit cu cafea și s-a retras. Curios, l-am întrebat încetișor ce s-a întâmplat cu Doina, fosta lui parteneră.

– Eh, de la Doina am avut altă prietenă, iar acum sunt cu aceasta…

– Mda, ai rămas la fel de statornic cum te știam, am replicat eu, cu maliție. Dar spune-mi dacă există o modă a parfumurilor.

– Da, există, dar întotdeauna se vor folosi parfumurile fine. Cele stridente, foarte puternice, nu sunt bine primite, nici de femei, nici de bărbați. Și se fac destule încercări, deși nu de brandurile renumite, de obicei.

– Uite, vreau să fac cadouri de Crăciun și m-am gândit la niște parfumuri, unul bărbătesc și unul de damă. Destinatarii sunt persoane tinere, ca și noi. De unde, ce să iau? Dar în ciuda celor spuse de tine, încă mai am reticențe față de replici, așa că prefer parfumurile originale.

– Păi nu pot decât să-ți recomand Pandera, magazinul online de la care mă aprovizionez eu însumi. Poți fi sigur că găsești parfumuri originale doar aici.

– Poate, totuși, nu numai acolo, protestai eu. Ziceai ceva de promoții. Dă-mi amănunte!

– Stai să vezi ce scrie pe site! răspunse Ștefan și căută pe laptop site-ul magazinului. Uite, toate prețurile promoțiilor sunt 129 RON, cu o singură excepție. Sunt branduri renumite: Paco Rabanne, Giorgio Armani, Versace, Yves Saint Laurent etc. Poți alege orice parfum de aici, toate sunt de foarte bună calitate.

Ceea ce am și făcut, iar destinatarii lor s-au bucurat de cadouri.
o-PERFUME-facebook

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *