Ce locuri din Romania merita vizitate in weekend?

   Dupa o saptamana agitata de munca, cu mult stres si aglomeratie, este absolut necesar sa te poti bucura de momente de liniste si relaxare alaturi pe persoanele dragi din viata ta, in locuri care iti pot oferi din plin aceste lucruri. Orice loc vei alege din cele enumerate, cu siguranta vei avea parte de experiente unice si de neuitat.

Unde putem petrece timp de calitate in timpul weekend-ului?

  Printre primele locuri recomandate in Romania, se afla Sighisoara, acel oras- cetate inca locuit si denumit „Perla Transilvaniei”. Exista aici cateva locuri unde te poti relaxa aproape de natura,si anume  Platoul Breite, Hila si Dealul Garii. Cel mai important obiectiv turistic de aici este cetatea medievala situata pe un deal din centrul orasului, insa exista multe alte obiective turistice. Cel mai important eveniment legat de acest oras este Festivalul medieval din luna iulie, care atrage foarte multi turisti, din toata lumea.

La munte

   O alta destinatie care reuseste sa iti taie rasuflarea, este Colibita, acel mic sat din Transilvania care farmeca datorita frumusetii salbatice si proprietatilor curative ale aerului. Pe malul lacului este amenajata o plaja, care ofera posibilitatea de a te bucura atat de apa, cat si de munte. Colibita este locul ideal penru relaxare, oferindu-ti posibilitatea de a te bucura de excursii sau drumetii montane, pescuit, inot, ciclism sau plimbari cu sania trasa de cai pe timpul iernii.

  Sibiul este considerat cel mai reprezentativ si frumos oras  din Romania, o adevarata capitala turistica si culturala, al carui centru istoric a fost declarat monument UNESCO. Aici te poti bucura de foarte multe obiective turistice, printre care Podul Minciunilor, Muzeul Brukental, Muzeul Astra, Gradina zoologica sau simplele strazi colorate. De asemenea, este recunoscut pentru Targul de Craciun care are loc in fiecare iarna.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *