Ce faci pentru bani?

O întrebare destul de la modă este: Ce face omul pentru bani? 
Răspunsul este simplu ca bună ziua: orice! Bine, aici trebuie detaliată treaba. Nu oricine poate face orice fel de muncă. Nu poți pune un gras să se urce pe platformă să schimbe becuri.
În principal lumea fuge de muncă necurată. Adică, sparge un cap, rupe o mână, vinde droguri, scoate-le p-astea 3 moldovence la colțul străzii, fură o mașină etc. Nu-s mulți care se bagă în așa “afaceri”.

Dar mulțimea de bani pentru o zi de muncă ilegală poate fi cât 2-3 săptămâni de muncă la un birou. Sau pe stradă, depiunde unde ești și ce faci. Că verifici date, că le introduci în computer, că dai cu mătura sau că vinzi parizer și sticksuri. După 3 săptămâni sau chiar o lună faci banii pe care-i face un dealer de droguri într-o zi.

De aceea, pe zi ce trece, din ce în ce mai mulți se apucă de prostii. Însă și Poliția văd că din ce în ce își face treaba. Numai că, în majoritatea cazurilor prinde doar pionii. Capii nu-s niciodată prinși. Ori sunt mână în mână cu Poliția sau parchetul, ori sunt într-o țară cu care România nu are contract de extrădare, ori mafioții sunt nepoți, frați, rude cu Dumnezeu știe ce parlamentar, deputat sau mai sus… De stau bine merci pe yahturi luxuoase și-și pun poze pe facebook, mândri de avuția lor.
Însă pionii, dealerii de colț de stradă, sunt mâncați. Primesc 6 ani că i-au prins cu 3 grame asupra lor. Doi ani per gram., parcă așa e sistemul de calcul. Muncă ușoară și rapidă, temniță grea… Și cam ai multe șanse să te prindă.

Așa că mai bine ești cinstit. Sau te apuci de altceva. dacă ești fată frumoasă, te apuci de videochat. Chiar fusesem și eu să mă angajez. Ziceau că doar de vorbit. Păi să chetuiesc știu, că am 8 ani de mIrc în spate! Bașca vreo 3-4 de messenger…
girl-laptop
Însă acolo am aflat că nu e treaba chiar așa. Chetuială până la un punct, după aia trebuia să mă dezbrac. Și să o dau în taine cu mai știu eu ce american libidinos. Nu-i pentru mine. Mie care, mi-e rușine să mă dezbrac în fața doctoriței. Aia e meserie pentru oameni fără inhibiții. Eu sunt pudic. Am zis pa-pa și m-am cărat.
Însă cunosc fete video chat, care-au profesat destul timp. Au făcut o groază de bani, erau plătite la timp. Și totul era transmis în afară, în Germania, America și Olanda, restul de IP-uri fiind blocate.
Așa poți să faci bani într-o muncă cinstită, perfect legală, fără să ai teamă c-o să te recunoască unchiul Gigi din Târgu Mureș!

Pentru că noi, românii, nu suntem încă deschiși la minte ca alte țări civilizate și arătăm cu degetul…

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *