Ce căcat e aia “decență”?

conchitaVă rog să mă scuzați pentru cuvântul căcat. “E un cuvânt așa frumos, așa parfumat…” (Mircea Diaconu – Asfalt Tango).
Vreau să vorbesc nițel despre Eurovision. Da, femeia cu barbă, marea câștigătoare.
De ce?
Întrebarea asta deja începe să capete din ce în ce mai mult un contur cutremurător. nu se mai caută normalul, decentul, ci anormalul și chiar grotescul. Astea sunt pe val acum. Nu mă înjurați că am ceva împotriva homosexualilor, căci nu am, atâta vreme cât nu-mi sar în față cu marșuri ale transsexualilor și alte scârboșenii. Nu intru iar în discuție.

Aici e vorba doar despre anormalitate. Cum a câștigat Lordi (în 2006 parcă) Eurovisionul, pentru că au fost grotești pe scenă, așa a câștigat acum tipa asta. Zic tipă deoarece m-apucasem să scriu articolul dinainte să află că e bărbat. La fel și Ruslana, de ce a câștigat? Poza aici.

Nu am urmărit eurovisionul, nu zic c-a avut sau nu voce și melodie frumoasă. Însă nu mi se pare normal să se voteze numai anormalul și

grotescul. Mă întreb dacă Thomas „Tom” Neuwirth (Conchita Wurst) ar fi candidat fără barbă și fără să se știe că-i bărbat, ar mai fi câștigat? vă spun eu că nu. Și la aceeași concluzie ar ajunge orice om normal.

La fel cum e la modă grotescul de la Lady Gaga, așa e la modă și orice anormalitate din entertainment. Că-i un travestit, că-i Conchita Wurst, că-i Lordi, sau că-i Azis. Orice e mult deviat de la normal va câștiga.
Și mă întreb dacă am ceva voce, mă rad în cap și-mi las 3 codițe, le fac spikes ca la punkeri, port tutu și bocanci militărești, mă dau cu ruj pe jumate de față și vin în concurs călărind un porc spinos, voi câștiga concursul? Eu sunt convins că da. Trebuie să-mi fac rost de un porc spinos și un tutu.
Succesul va fi garantat. Păcat însă că n-am voce deloc. uite cum mi-am ratat eu cariera în muzică mă… Pentru un detaliu minuscul…

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *