Cât de greu poate fi?

Vara aceasta m-am decis să îmi fac și eu un alt blog personal. Un fel de jurnal, așa cum e la modă, nimic complicat. Aveam deja în minte ceea ce voi scrie, cât de des și alte detatalii neînsemnate. M-am dus la inregistrare domenii si mi-am ales un nume catchy.

Am găsit până și un host bun, care se potrivea perfect nevoilor mele. Un preț redus, plătit anual pentru a beneficia de o reducere și cu un spațiu suficient pentru nevoile mele. Nu a fost prea greu, dar nici nu pot să spun că a fost rapid. A trebuit să verific zeci de firme de acest tip pentru a găsi ceea ce am nevoie. Totul era pregătit.

Un singur detaliu mai lipsea, numele. Acesta mi se pare cel mai greu, trebuie să sune frumos, să fie scurt și memorabil. Ceva să se întipărească în memoria cititorului pentru a-i stârni interesul, iar dacă îi place ceea ce vede, pentru a reveni. După primele zece minute, deja îmi pierdusem răbdarea. Nimic nu mi se mai părea potrivit. Când nu eram într-o asemenea situație, cuvintele îmi veneau pe bandă rulantă, unul mai bun decât precedentul. Acum, nimic. Am amânat, cred eu, vreo două zile, în car em-am gândit ore în șir.
domenii

Când am ajuns la câteva variante, am mai întrebat câțiva prieteni cum sună, au apărut critici, nimic util. Am ales unul dintre ele la întâmplare și am făcut site-ul. Nu a costat destul de mult, deși am vrut un domeniu .ro. Prețul nu îl consider mare, deoarece voi monetiza blogul, având cunoștințele necesare.

În timp ce căutam un nume perfect, mai încercam variante, să văd dacă au fost luate. Peste 90% din ceea ce îmi venea în minte erau deja luate, dar inexistente online. Sunt curios cine le ia și nu le folosește. Multe dintre ele erau mai degrabă amuzante decât utile pentru ei, mă refer la faptul că nu le-am cumpăra nimeni, deci nu le va aduce profit. Dar le plătesc lunar.. Sau poate le au pe viață? Costă mai mult..

În final mi-am creat blogul, am găsit câteva teme interesante, aș fi făcut eu, dar atât de puțin mă pasionează acest lucru. Dacă arată bine și pare ceva original, este perfect pentru mine. Mai ales că nu știu după cât timp mă voi plicti de scris. Un blog necesită destul de mult timp, iar zilele rele apar pe bandă rulantă în viața mea, pierindu-mi cheful de a mă destăinui online. Ceea ce contează este că am reușit să o fac și pe asta, iar mai departe, rămâne de văzut.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *